Diaconescu: Biserica are un rol important pentru comunitatea romana din Italia

, , ,
 

“Biserica poate avea o contribuţie esenţială la promovarea unei imagini pozitive şi corect calibrate a comunităţii române în rândul societăţii italiene”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, care s-a întâlnit miercuri, la Roma, cu reprezentanţii cultelor religioase româneşti din Italia.
Cu această ocazie, Cristian Diaconescu a transmis un mesaj de încurajare a ecumenismului şi dialogului între culte, ca factor de echilibru şi armonie între diferitele segmente ale societăţii. “Bisericile româneşti din Italia s-au remarcat atât prin relaţia dinamică şi apropiată cu comunitatea de români, cât şi printr-o bună cooperare cu autorităţile italiene. Biserica şi statul, chiar dacă sunt independente şi autonome în propriile domenii, au un punct comun forte în sprijinirea credincioşilor, fiind un pivot în coagularea comunităţii de români. Consider că Biserica poate avea o contribuţie esenţială la promovarea unei imagini pozitive şi corect calibrate a comunităţii române în rândul societăţii italiene”, a declarat şeful diplomaţiei române.
La această întâlnire au participat PS Siluan, episcopul ortodox român în Italia, preotul Isidor Iacovici, reprezentantul comunităţii romano-catolice româneşti, preotul Ioan Pop din partea Colegiului Pontifical Român “Pio Romeno” al Bisericii Greco-Catolice, rev. Dan Iacob din partea Bisericii Penticostale din România şi rev. Benone Lupu din partea Bisericii Adventiste din România.
Întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase româneşti din Italia a fost ultima de pe agenda vizitei de lucru efectuate, marţi şi miercuri, la Roma, de şeful diplomaţiei române. Vizita de două zile la Roma a ministrului de Externe s-a înscris în cadrul dialogului periodic la nivel înalt cu partea italiană, în contextul unei relaţii bilaterale de parteneriat strategic consolidat.
Totodată, Diaconescu a avut, în prima zi a vizitei, întrevederi cu episcopul ortodox român din Italia, părintele Siluan, cu viceprimarul Romei, Sveva Belviso, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti. În cadrul discuţiilor, ministrul de Externe a salutat recunoaşterea de către Italia a statutului juridic al Diocezei Ortodoxe Române din această ţară, cu sediul la Roma, şi ridicarea, de la 1 ianuarie, a restricţiilor de pe piaţa muncii italiene pentru lucrătorii români.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *