Constitutia Ungariei, modificata de Anonymous

, ,
 

Grupul de hackeri Anonymous a schimbat pasaje din noua Constituţie ungară pe site-ul de Internet al Curţii Constituţionale.
Potrivit presei ungare, hackerii au adăugat câteva pasaje în Legea Fundamentală, cum ar fi stipularea că cei care lucrează în domeniul IT se pot pensiona la vârsta de 32 de ani şi ar trebui să aibă pensii echivalente cu 150 la sută din salariu. O altă secţiune nouă susţine că Anonymous şi alte grupuri informatice înrudite ar trebui să lupte împotriva ameninţărilor interne şi externe împotriva ţării.
“Dictatorii reprezintă perioade scurte din istorie. Poporul are dreptul să elimine tirania sau să se revolte împotriva ei”, susţine versiunea “revizuită” a Constituţiei. Textul piratat a fost îndepărtat de pe site-ul Curţii Constituţionale, a declarat şeful serviciului de presă Andras Sereg. Gruparea Anonymous a lansat mai multe atacuri informatice împotriva site-urilor unor firme de securitate, organizaţii sau agenţii guvernamentale din întreaga lume. Interpol a arestat miercuri 25 dintre membrii grupului în Europa şi America de Sud.

Viktor Orban, la cuţite cu UE

Viktor Orban este acuzat de derivă autoritară de opozanţii săi şi a fost somat de Executivul european, gardianul tratatelor UE, să modifice mai multe legi controversate. “Sunt ales, Guvernul ungar este ales, Parlamentul European este, de asemenea, ales. Dar cine a ales Comisia Europeană? Unde este legitimitatea ei democratică”, se întreabă Viktor Orban, transmite Mediafax. Relaţiile sunt tensionate între Budapesta şi Comisia Europeană care a propus săptămâna trecută să îşi îngheţe ajutoarele pentru a sancţiona un deficit public prea mare. Ungaria nu va pierde “niciun cent” din fondul european de coeziune, a declarat vineri premierul ungar.
Budapesta este, de asemenea, în colimatorul UE pentru legile controversate de reformare a Băncii Centrale şi a justiţiei. “Nu se poate vorbi despre noi, nici cu noi, aşa cum se întâmplă în Parlamentul European, în cadrul stângii şi la liberali”, a declarat premierul eurosceptic, care se revendică a fi de dreapta. El acuză o “stângă internaţională” că duce o ofensivă împotriva Guvernului său. Din cauza prăbuşirii stângii în Ungaria, el afirmă că aceasta îşi lansează atacurile “din exterior şi nu numai din Europa, ci şi din America”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *