Consolidarea încrederii între malurile Nistrului: UE ofera 12 milioane de euro

, , ,
 

12 milioane de euro pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului vor fi oferite Republicii Moldova de către Uniunea Europeană.
Proiectul este finanţat de UE şi va fi implementat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, a menţionat, în cadrul unui club de presă, că proiectul este unul ambiţios şi are obiectivul de a sprijini procesul de reintegrare între cele două maluri, care nu au motiv de conflict.
Dirk Schuebel a adăugat că este foarte important că negocierile în formatul “5+2” au fost reluate şi a menţionat că UE îşi doreşte să devină un partener egal şi respectat în cadrul negocierilor. Prezent la clubul de presă, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a spus că programul este unul necesar, iar filozofia acestor măsuri de sporire a încrederii este să se ajungă la fiecare persoană de pe ambele maluri ale Nistrului pentru a le schimba viziunea asupra relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol.
În cadrul programului de sporire a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, vor beneficia de asistenţă financiară Biroul pentru Reintegrare şi o serie de ONG-uri. Obiectivele programului sunt promovarea mecanismelor de dialog la nivel tehnic în cadrul grupurilor de experţi de pe ambele maluri ale Nistrului, promovarea dezvoltării societăţii civile din Transnistria în parteneriat cu ONG-urile din partea dreaptă a Nistrului. Valoarea totală a programului “măsuri de consolidare a încrederii” este de 13,1 milioane de euro, din care 12 milioane sunt oferite de UE, iar 1,1 milioane de euro de către PNUD.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *