Caucazul rus. Sase politisti ucisi in Ingusetia

, , ,
 

Şase poliţişti şi-au pierdut viaţa duminică într-un atentat cu bombă la funeraliile unui coleg în republica Inguşetia din Caucazul rus, potrivit agenţiilor de presă ruse.
“În momentul în care poliţiştii au intrat în casa unde avea loc ceremonia, s-a produs o puternică explozie. Şase poliţişti au murit pe loc şi mulţi alţii au fost răniţi”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al comisiei de anchetă. Potrivit unei surse din forţele de securitate, şase răniţi au fost spitalizaţi până acum, dar numărul lor ar putea creşte.
Deflagraţia s-a produs în timp ce poliţiştii intrau în curtea unei case pentru funeraliile unuia dintre colegii lor, ucis sâmbătă seara într-un schimb de focuri la Malgobek, în nordul regiunii. Explozia a intervenit la câteva ore după ce, sâmbătă seara, un bărbat mascat a deschis focul într-o moschee din Daghestan, tot în Caucazul rus, în timp ce credincioşii marcau sfârşitul lunii Ramadanului. Opt persoane au fost rănite în atac.
De asemenea, doi poliţişti ruşi au fost ucişi de focuri de armă într-un atac săptămâna trecută în Daghestan şi unul dintre atacatori a fost împuşcat mortal, au anunţat autorităţile acestei republici instabile din Caucaz, vecină cu Cecenia. În oraşul Hasaviurt, “persoane neidentificate au tras asupra unei maşini în care se aflau doi poliţişti ce efectuau o patrulă”, a declarat un responsabil al comitetului de anchetă din Daghestan. În acest atac, un poliţist a fost ucis pe loc, iar al doilea a decedat când era transferat la spital, în timp ce unul dintre atacatori a fost ucis de tiruri de ripostă, potrivit aceleiaşi surse.
Atacurile asupra responsabililor forţelor de ordine sunt aproape zilnice în Caucazul de Nord, în special în Daghestan. După primul război din Cecenia (1994-1996) între forţele federale ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat treptat şi s-a extins tot mai mult în afara graniţelor acestei mici republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în întreg Caucazul de Nord.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *