Bulgaria: Un reactor de la Kozlodui a fost oprit

, ,
 

Reactorul numărul 6 al centralei nucleare de la Kozlodui, Bulgaria, a fost oprit la ora sâmbătă, după activarea automată a unuia dintre sistemele de protecţie a turbogeneratorului, se afirmă într-un comunicat de presă difuzat de conducerea centralei.
Nu s-a constatat nicio creştere a radiaţiei în zona centralei. Problema tehnică care a dus la activarea sistemului de protecţie a fost depistată şi înlăturată, aşteptându-se că reactorul să fie repornit încă în cursul zilei de sâmbătă. În acelaşi timp, puterea reactorului numărul 5, funcţionează cu 100% din capacitatea sa.
Singura centrală nucleară din Bulgaria, Kozlodui, exploatează în prezent două reactoare, unităţile 5 şi 6, de tip VVER, cu o capacitate de câte 1.000 de megawaţi. Patru reactoare, de câte 440 de megawaţi fiecare, au fost închise în 2002 şi 2006 la presiunea Uniunii Europene, din motive de securitate. Guvernul de la Sofia a decis recent să renunţe definitiv la proiectul de construire a unei noi centrale nucleare la Belene şi, în schimb, să instaleze o nouă unitate la centrala existentă de la Kozlodui

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *