Bucuresti. Irakian cu legaturi cu Al Qaeda, trimis in judecata

, ,
 

qaidaProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au trimis în judecată pe cetăţeanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, acesta fiind acuzat că a înlesnit intrarea şi ieşirea din România a cinci cetăţeni irakieni, ce au săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei Al Qaeda.
Potrivit DIICOT, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. În sarcina lui Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se reţine că, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi fictive şi prin intermediul a patru societăţi comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a cinci cetăţeni irakieni, având cunoştinţă de împrejurarea că aceştia au sprijinit/săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste Al Qaeda în Irak.
El a sprijinit intrarea pe teritoriul statului român a cetăţenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohamed Dhuyab, Omar Kh. Assey şi Mutasier KH. Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei Al Qaeda în Irak. La acest moment, cetăţenii irakieni nu se mai află pe teritoriul României.
DIICOT precizează că Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, constând în aceea că, împreună cu alte persoane, a facilitat intrarea, şederea sau tranzitarea României, a peste 250 cetăţeni irakieni, fiind condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare. Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se află în mod ilegal pe teritoriul statului român, deşi prin dispoziţia organelor legale a fost declarat indezirabil în România.
Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria şi Suedia. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, iar suportul informativ a fost asigurat de SRI.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *