AUR, contestat de stânga pro-rusă la Chișinău

, , ,
 
Republica Moldova, în prag de alegeri parlamentare

Republica Moldova, în prag de alegeri parlamentare

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”, concurent în cursa pentru anticipatele din 11 iulie curent, a anunțat că va contesta hotărârea privind de înregistrarea „blocului ascuns” Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în cursa electorală, informează TRIBUNA.

Mark Tkaciuk, fruntaș al partidului, a menționat că, AUR ar fi ajuns și ar fi fost înregistrat în cursa electorală grație mai multor acțiuni ale socialiștilor, cu scopul de a împărți alegătorii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Astfel, „Congresul Civic” s-a adresat tuturor concurenților electorali, inclusiv PAS, pentru condamnarea imediată a „înregistrării ilegale a unui grup care încalcă legislația moldovenească, folosește simbolurile altei țări și lansează apeluri publice întru lichidarea independenței moldovenești”.

Tkaciuk a mai spus că ei se adresează și comuniștilor, dar și socialiștilor – către toți cei cărora nu le indiferent viitorul Moldovei – o țară liberă, independentă, multinațională și neutră – să se unească împotriva celor care doresc lichidarea țării.

Mark Tkaciuk a fost mult timp ideologul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *