Atac cibernetic asupra programului nuclear iranian

, ,
 

Programul nuclear iranian a fost vizat de un atac cibernetic, a semnalat un cercetător care dă asigurări că lucrează la Organizaţia pentru Energie Atomică a Iranului grupului finlandez din domeniul securităţii informatice F-Secure, a anunţat directorul grupului.
“El a declarat că serviciul tehnic a trimis un e-mail intern anunţând că a avut loc un atac şi oferind câteva detalii despre atac, şi anume o referire la Metasploit”, a declarat pentru Mikko Hyppönen, directorul de cercetare al grupului finlandez. Fragmente din această corespondenţă cu presupusul cercetător au fost publicate pe site-ul F-Secure. Conform acestor fragmente, ar fi fost atacate calculatoare de la instalaţiile de îmbogăţire a uraniului de la Natanz şi Fordo.
“De asemenea, a cântat nişte muzică, la întâmplare, cu volumul dat la maxim, în mai multe posturi de lucru, la mijlocul nopţii. Eu cred că era piesa Thunderstruck a grupului AC/DC”, a precizat interlocutorul lui Hyppönen într-un mesaj, publicat pe site-ul F-Secure. Presupusul cercetător a autorizat publicarea acestor informaţii, cu condiţia ca numele său să nu fie menţionat, a subliniat Hyppönen, care nu a mai reuşit să îl contacteze pe interlocutorul său de duminică după-amiază, zi în care a fost contactat grupul F-Secure.
“Singurul lucru pe care îl putem confirma este că aceste e-mail-uri provin din interiorul Organizaţiei pentru Energie Atomică a Iranului. Nu ştim dacă spunea adevărul. Torul are un aer un pic tras de păr. De exemplu, trucul cu Thunderstruck”, a adăugat Hyppönen, contactat telefonic. În iunie, un purtător de cuvânt al Pentagonului a anunţat că atacurile cibernetice împotriva programului nuclear iranian reprezintă una dintre priorităţile administraţiei Obama. Iranul, suspectat de către occidentali şi Israel că încearcă să se doteze cu arma nucleară, insistă mereu asupra caracterului paşnic al programului său nuclear.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *