Atac armat in Caucazul rus

, , ,
 

Maşina în care se afla adjunctul şefului Comitetului de anchetă al Republicii Kabardino-Balkaria, situată în Caucazul rus, a fost mitraliată duminică de persoane necunoscute, au anunţat autorităţile federale ruse.
„Nimeni nu a fost rănit de aceste tiruri” care l-au vizat în cursul serii pe Alim Babaiev, aflat la volanul maşinii sale în Nalcik, capitala Kabardino-Balkariei, a subliniat Comitetul de anchetă al Rusiei pe site-ul său internet. Atacurile care îi vizează pe reprezentanţii autorităţilor, în special pe membrii forţelor de ordine, sunt foarte frecvente în republicile Caucazului rusesc.
După primul război din Cecenia (1994-1996) între trupele ruseşti şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat progresiv şi a depăşit tot mai des frontierele acestei mici republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord.
La mijlocul lunii mai 2012, un poliţist rus şi un presupus rebel au fost ucişi în cursul unei confruntări în Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus. Schimbul de focuri a avut loc la graniţa dintre raioanele Sergokalin şi Kaiakent din estul Daghestanului. Potrivit informaţiilor preliminare, rebelul ucis era un cetăţean turc

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *