Anomia românească și precursorii unei dictaturi incipiente de inspirație Moscova – Budapesta – Ankara

, ,
 
Protestele de la București împotriva modificărilor legislative

Protestele de la București împotriva modificărilor legislative

Românii au avut parte de dictatura carlistă, dictatura antonesciană și dictatura comunistă. Aproape jumătate de secol de dictatură, în România modernă. Bineînțeles, analizând din perspectivă actuală, perioadele anterioare dictaturilor enumerate nu pot fi numite democratice.

Însă, cu atât mai grav este ce se întâmplă acum, după aproximativ trei decenii de democrație „originală”, chiar sub ochii celor care nu au renunțat încă să mai gândească. Aparent, românii manifestă un nesaț patologic în ceea ce privește dictatura, un apetit pantagruelic de a le fi călcate în picioare drepturile și libertățile.

Nu este nicio surpriză faptul că neo-dictatura începe să prindă rădăcini adânci într-o Românie caracterizată prin anomie, generată de golirea Țării de vârfuri și valori. Emigrația a atins cote alarmante și, atunci când vorbim de vârfuri, se au în vedere nu numai intelectuali sau oameni cu studii superioare, ci și specialiști din domenii diverse, oameni cu experiență și competență, oameni dispuși să muncească, dar care așteaptă ca munca lor să le fie răsplătită pe măsură.

Din păcate, avem toate elementele care sugerează că, de la „democrație originală”, România alunecă vertiginos pe panta unei „dictaturi neoriginale”, cu micelii care duc de la Moscova, la Ankara și Budapesta, și de la Budapesta, la Moscova și Ankara și tot așa. Și, ca „după ploaie”, se ițesc ciupercile decidente care au mucegăit Parlamentul României, devenit cea mai puturoasă turbărie de salvgardare a infractorilor.

Parlamentul ilegal, sanctuarul infractorilor

Prin Referendum, alegătorii români au decis reducerea numărului de parlamentari, la 300. Parlamentarii au recurs la „micțiune cu boltă” pe voința cetățenilor. În momentul de față, avem un număr dublu de parlamentari, față de ce s-a decis. Și, ce să vezi, majoritatea alcătuiesc aceeași mocirlă, indiferent de „partide” sau „viziuni politice”.

Nu contează partidul, nu contează „doctrina” (ha-ha-ha-ha)! Contează doar interesul personal, furtul din banii contribuabililor!

Și, cel mai important, contează să fie ei capabili să își voteze legi care să îi exonereze de infracțiunile (pasibile de pedepse cu detenție și recuperare a prejudiciului) de care s-ar face vinovați și pentru care sunt cercetați sau judecați.

ONG-urile, ilegale – „Antiromânismul”, modalitate de a închide gura cetățenilor liberi

Așa că nu trebuie să ne mirăm că Dictatorii Putin și Erdogan au fost luați drept modele pentru „patriotismul” lor și pentru „regimul ferm necesar și în România”. Ce să vezi – pentru scato-goarnele mediatice, gen Antena 3 și alte fose septice – ăsta este viitorul României!

Regimurile dictatoriale din Rusia, Turcia și Ungaria au pornit o adevărată prigoană a tot ce înseamnă ONG (Organizație Non-Guvernamentală), sub pretextul că reprezintă interesele unor state străine și inamice, când, de fapt, încearcă să elimine singura opoziție adevărată și credibilă, societatea civilă.

Recent, după model rusesc și maghiar, s-a introdus în dezbaterea Parlamentului infractorilor români  un proiect aberant de Lege: „Legea împotriva antiromânismului”!. Pedepse cu închisoarea și condamnări penale pe bandă rulantă. De fapt, un un instrument jegos de manipulare și eliminare a tot ceea ce înseamnă opoziție civică, față de abuzurile evidente ale slugilor Moscovei.

Avem de a face cu „poluția nocturnă” a lui Liviu Dragnea, un malahist politic excitat de Putin, Erdogan și Viktor Orban.

Marius-Alin BÂTCĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.