Volumul schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova în creştere

, , ,
 

Moldova-RomaniaVolumul schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova a totalizat 347 de milioane de dolari în primele cinci luni ale anului curent, în creştere cu aproximativ 60% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, informează, luni, Biroul naţional de statistică al RepubliciiMoldova.

România a exportat peste Prut mărfuri în valoare de 206 milioane de dolari, iar importurile din Republica Moldova au constituit 141,5 de milioane de dolari. Totuşi, volumul schimburilor comerciale nu a ajuns la nivelul record înregistrat în 2008. În primele cinci luni ale anului 2008, acestea se cifrau la circa 370 de milioane de dolari.

România este al doilea partener comercial al Republicii Moldova, după Rusia (aproximativ 550 de milioane de dolari), fiind urmată de Ucraina şi Italia.

Volumul total al comerţului exterior al Republicii Moldova a constituit aproape 2,8 miliarde de dolari. Republica Moldova a exportat bunuri în valoare de 828 de milioane de dolari, în creştere cu 63% şi a importat de aproape două miliarde de dolari, cu peste 44% mai mult în comparaţie cu ianuarie-mai 2010.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *