Viktor Ianukovici împlinește astăzi 63 de ani

, ,
 
Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, isi sarbatoreste cu fast ziua de nastere

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, isi sarbatoreste cu fast ziua de nastere

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, împlinește astăzi vârsta de 63 de ani, urmand sa isi sarbatoreasca aniversarea la Yalta, în mod tradițional, relateaza mass-media regionala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Ianukovici s-a cazat la luxoasa reședință „Zarea Forosa”, unde, în anul 1991, în timpul puciului de la Moscova, s-a aflat Mihail Gorbaciov. Partea oficială a sărbătorii va avea loc în Palatul Livadia, unul dintre cele mai faimoase locuri de pe coasta de sud a peninsulei Crimeea.
Potrivit presei locale din peninsulă, cu ocazia sosirii șefului statului, drumurile au fost reparate în termen record, iar la lucrări a fost atras și un grup de studenți, aflat la stagiul de practică. În perioada șederii lui Ianukovici la Yalta, pe principalele artere au fost instalate posturi ale poliției rutiere, iar de pe marginea drumului au dispărut vânzătorii ambulanți de fructe și suveniruri.

Boicot al opozitie

Ceremonia oficială de la Palatul Livadia va fi condusă de însuși premierul Mykola Azarov, surse oficiale declarand ca in ziua de 9 iulie obiectivul turistic va fi închis pentru vizitatori. Totodata, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Regiunilor au ajuns în Crimeea cu o cursă aeriană charter. Ei au declarat presei că îi vor ura lui Ianukovici să fie președintele Ucrainei până în anul 2020.
Opoziția însă a declarat că va ignora serbarea lui Viktor Ianukovici: fără felicitări, dar și fără proteste. „Oamenii care distrug statul nu merită felicitați nici cu ocazia zilei de naștere, dar nici cu alte prilejuri. Noi în opoziția nu am discutat cum vom proceda în această zi”, a spus deputatul din fracțiunea „Batkivșcina”, Voloymyr Ariev.

Proteste aniversare

În același timp, mai multe organizații neguvernamentale au anunțat că vor picheta reședința prezidențială din Mejigorie, în apropiere de Kiev, chiar dacă Ianukovici a anunțat că astăzi se va afla în Crimeea.
Jurnalista Tatiana Ciornovil a declarat că reședința familiei Ianukovici de pe capul Aya de lângă Sevastopol este și mai grandioasă decât cea din Mejigorie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *