Ultimul mesaj al lui Dmitri Medvedev

, ,
 

medvedevRusia nu va mai accepta nici ingerinţa externă, nici “manipularea” de către “provocatori şi extremişti”, a declarat joi preşedintele Dmitri Medvedev, în deschiderea discursului său anual în Parlament pe tema contestării rezultatelor alegerilor legislative.
Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a adresat mesajul către Adunarea Federală (Dumei de Stat şi Consiliului Federaţiei). Este al patrulea mesaj al lui Dmitri Medvedev în calitate de preşedinte al Federaţiei Ruse, transmite Vocea Rusiei.
Modernizarea sistemului politic al ţării trebuie să dea cetăţenilor mai multe posibilităţi de a influenţa politica şi de a adopta decizii cu privire la drepturile şi interesele lor. Aceasta a fost tema centrală a mesajului adresat de preşedintele Medvedev Adunării Federale. Mesajul prezidenţial este o declaraţie program în care se stabilesc principalele direcţii de activitate. Actualul mesaj al lui Medvedev este ultimul, mandatul său prezidenţial expirând în mai 2012. El nu va candida din nou la postul de preşedinte.
„Dreptul oamenilor de a-şi exprima opinia prin toate mijloacele legale este garantat. Însă încercările de a manipula cetăţenii ruşi, de a-i induce în eroare şi de a aţâţa în societate discordia socială sunt inadmisibile. Nu le vom permite provocatorilor şi extremiştilor să atragă societatea în aventurile lor. Nu vom permite nici implicarea externă în treburile noastre interne. Rusia are nevoie de democraţie şi libertate, nu de haos”, a spus Dmitri Medvedev.

Reformarea armatei

„În programul de stat privind înzestrarea armatei până în 2020, accentul se pune noi tipuri de arme şi tehnică, care se creează pe baza tehnologiilor moderne. Totodată, o mare parte a comenzii de stat este prevăzută pentru câţiva ani. Acest lucru va îmbunătăţi posibilităţile de dezvoltare de întreprinderilor de apărare. În pofida condiţiilor dificile de criză, noi am întreprins paşi care ne permit să facem armate şi flota noastră mai compacte, mobile şi capabile de luptă”, a mai declarat Dmitri Medvedev.
Preşedintele Rusiei susţine că Moscova este deschisă la un dialog constructiv şi o activitate concretă comună cu partenerii în problema legată de apărarea antirachetă. „Sperăm sincer în paşi de întâmpinare în scopul ajungerii cât mai urgente la o soluţie reciproc acceptabilă şi la continuarea activităţii asupra noului tratat de securitate europeană”, a subliniat el în mesajul către Adunarea Federală.
În primul său mesaj către naţiune, prezentat pe 5 noimebrie 2008, Medvedev, în calitate de nou şef al statului, a propus creşterea duratei mandatului preşedintelui de la patru la şase ani, precum şi cel al Dumei de stat, camera inferioară a parlamentului rus, de la patru la cinci ani. Aceste modificări ale legislaţiei electorale au fost adoptate şi au intrat în vigoare.
În cazul primei modificări, vizând creşterea perioadei mandatului de preşedinte, Medvedev “s-a străduit pentru Vladimir Putin”, a interpretat presa rusă, având în vedere că actualul şef al statului nu a dorit un al doilea mandat. Putin, care a mai deţinut două mandate de preşedinte între 2000 şi 2008, este aşteptat să revină la Kremlin după prezidenţialele din martie 2012.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *