Sevciuk, implicat intr-un incident pe aeroportul din Chisinau

, , ,
 

Sevciuk aeroportLiderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, a fost impiedicat sa patrunda luni in incinta aeroportului international din Chisinau pentru a zbura la Moscova de un grup de veterani ai razboiului de pe Nistru. Acestia au intrat intr-o altercatie cu garzile de cop ale lui Sevciuk si a fos t nevoie de interventia fortelor de ordine, relateaza Europa Libera. Potrivit unor oficiali, aproximativ 20 de veterani i-au blocat lui sevciuk intrarea in zona VIP a Aeroportului International si s-au incaierat cu garzile de corp ale acestuia. Veteranii au strigat “Jos teroristii!” si “Jos separatistii!”. Politia de frontiera a intervenit si a reusit sa-i desparta, iar sevciuk a fost condus la avion pe o iesire de serviciu. Mai multe garzi de corp ale liderului separatist au fost conduse la Inspectoratul de Politie din sectorul Botanica. Cel putin unul dintre ei a fost vazut lovind un veteran.

Incidentul are loc dupa ce la sfarsitul saptamanii “graniceri” transnistreni au retinut timp de mai multe ore un grup de liberali care au facut campanie electorala pentru alegerile legislative de la 30 noiembrie la Grigoriopol, in Transnistria. Potrivit sefului Inspectoratului General de Politie, Ion Bodrug, oamenii legii au intevenit imediat la fata locului pentru a asigura ordinea publica. „Politia a fost alertata precum ca persoanele care il insoteau pe nerecunoscutul lider de la Tiraspol, Evghenii sevciuk, ar avea in dotare arme. in cadrul interventiei, au fost examinate atat persoanele, cat si automobilul acestora. Nu s-a depistat nimic. Ulterior, a fost invocata versiunea ca un combatant a fost imbrancit. si in acest caz au fost chestionate cele sapte persoane care erau cu sevciuk. Acum urmeaza sa stabilim circumstantele exacte in care a avut loc incidentul”, a declarat Bodrug.

Incidentul a starnit reactii din la Tiraspol, acolo unde pretinsa sefa a diplomatiei nistrene, Nina Stanski, a scris pe o retea de socializare ca urmeaza o ancheta minutioasa. “Vor fi luate masuri corespunzatoare. Am vazut video de la fata locului cu incidentul care a avut loc, intamplator acolo se aflau jurnalisti. Nu vreau sa comentez actiunile prost regizate ale Serviciilor secrete moldovenesti. Colegilor si cunoscutilor mei de la Chisinau le este rusine de ce se intampla in tara lor. Oare regizorii acestor actiuni inteleg cui ii fac rau?”, a mentionat Nina stanski. Totodata, Nina Stanski scrie ca liderul de la Tiraspol a ajuns deja la Moscova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *