Sectii de votare in stanga Nistrului. Moscova nu da doi bani pe autoritatile de la Chisinau

, , , ,
 

alegeri rusiaIn ciuda protestelor autorităţilor de la Chişinău, Moscova face tot cum o duce capul şi deschide secţii de votare pentru alegerile legislative din decembrie în zona controlată de separatiştii de la Tiraspol. În legătură cu intenţia autorităţilor Federaţiei Ruse de a deschide în regiunea transnistreană a Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru alegerile în Duma de Stat a Adunării Federale, preconizate pentru 4 decembrie 2011, MAEIE a informat partea rusă despre lipsa impedimentelor pentru deschiderea secţiilor de votare în localităţile controlate de autorităţile Republicii Moldova.
În ceea ce priveşte deschiderea unor secţii de votare în stînga Nistrului, poziţia MAEIE rămîne consecventă, la fel ca şi în cazul unor astfel de solicitări anterioare, şi anume: abţinerea de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale. Este regretabil faptul, că în pofida poziţiei expuse de către partea moldovenească, autorităţile ruse au luat decizia de a deschide 24 secţii de votare în regiunea transnistreană. Aceste acţiuni trezesc nedumirire şi îngrijorare, şi nu sînt de natură să contribuie la bunele relaţii stabilite între cele două state, susţine Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Contează doar legislaţia Rusiei
Deschizând secţii de votare în regiunea transnistreană, Federaţia Rusă s-a condus în primul rînd de legislaţia ţării, care stipulează că Rusia trebuie să ofere cetăţenilor săi posibilităţi pentru a şi exercita dreptul la vot. Ar fi prea complicat ca cetăţenii ruşi din Transnistria să vină în partea dreaptă a Nistrului pentru a vota, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin.
Referindu-se la relaţiile de prietenie dintre Rusia şi Moldova, Kuzmin a amintit că Moscova a fost receptivă de fiecare dată când în Moldova au avut  loc alegeri. Ambasadorul consideră că, atât timp cât Guvernul de la Chişinău recunoaşte că nu controlează teritoriile din stânga Nistrului, partea rusă nu ar trebui să se adreseze autorităţilor din Moldova referitor la acest subiect.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *