S-au intors din Germania. Militari din R. Moldova s-au instruit la „Mission Rehearsal Exercise”

, ,
 

militari R Moldova la MREContingentul Armatei Naţionale care a participat în Germania la exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise” a revenit în R. Moldova.
În cadrul ceremoniei organizate cu prilejul acestui eveniment, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a decorat un grup de militari cu medalia „Pentru serviciu impecabil în Armata Naţională” şi insigna „Militar Eminent”. Marinuţa a felicitat contingentul militar pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor şi a specificat că pregătirea trupelor de menţinere a păcii rămâne o prioritate pentru Armata Naţională.
„Sunt mândru că aţi reprezentat cu cinste R. Moldova în plan internaţional şi am reuşit să dezvoltăm deprinderi noi pentru participarea în operaţiuni internaţionale”, a declarat ministrul Apărării. „Sunt convins că exerciţiul din Germania a sporit pregătirea efectivului nostru, deoarece obiectivul nostru este certificarea subunităţilor de menţinere a păcii pentru îndeplinirea operaţiunilor la nivel internaţional”.
Şeful contingentului militar, colonelul Iurie Bruma, a declarat că, pentru militarii Armatei Naţionale, exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise” a fost o experienţă inedită şi că organizatorii au apreciat pregătirea profesională a contingentului Armatei Naţionale. „Pregătirea ofiţerilor din componenţa statului major al batalionului, cât şi acţiunile practice ale militarilor din cadrul subunităţilor, în special la conducerea misiunilor în regimul zi — noapte au fost înalt apreciate. Militarii Armatei Naţionale au însuşit cu succes tehnicile de conducere a maşinilor de teren, precum şi utilizarea aparatelor de vedere pe timp de noapte şi în condiţii de vizibilitate redusă”, a menţionat Iurie Bruma.

Împreună cu Infanteria Marină a SUA

Potrivit sursei citate, contingentul militar a efectuat în timpul exerciţiului antrenamente pentru instalarea punctului de comandă, stabilirea misiunilor pentru subunităţile militare şi modalitatea de colaborare şi cooperare. De asemenea, contingentul Armatei Naţionale a fost instruit să utilizeze sistemele electronice de monitorizare şi diverse staţii de comunicare radio. Militarii au susţinut o serie de teste la pregătirea medico — militară, acţiunile în caz de accidente rutiere şi chemarea focului de artilerie.
Armata Naţională a Republicii Moldova a detaşat la exerciţiul desfăşurat la baza militară din Hohenfels, 120 de militari profesionişti. Militarii sunt antrenaţi în comun cu subunităţile naţiunilor partenere în operaţiuni de patrulare, escortare, deplasare, transport şi sprijin. Scopul exerciţiului a fost evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru rotaţia trupelor în cadrul misiunilor internaţionale. Exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise” a fost organizat de Comandamentul European al Corpului de Infanterie Marină al SUA şi s-a desfăşurat în perioada 1 — 28 februarie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *