Rusia va continua contactul cu Hamas in ciuda insistentelor Israelului

, , ,
 

RUSSIA/

Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a declarat, marti, la Ierusalim ca Moscova va continua cooperarea cu miscarea Hamas care detine puterea in Fasia Gaza din 2007, in ciuda reactiei negative a Israelului vizavi de aceasta chestiune, potrivit RIA Novosti, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. “In ceea ce priveste Hamas, avem contacte cu aceasta miscare de cand a primit o parte importanta a voturilor, la un scrutin recunoscut ca fiind liber si democratic. In cursul contactelor, cerem miscarii sa adopte poziţiile Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei si  ale iniţiativei arabe de pace”, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe. El a subliniat ca un progres in acest sens se observa deja in poziţia Hamas, iar Rusia va continua eforturile. “Chestiunea dezvoltarii economice din Fasia Gaza nu poate fi rezolvata fara contacte directe cu Hamas. Acest proces nu este usor, daca, daca nu ne ocupam, nu vom obţine rezultate”, a declarat Lavrov.

Refuz israelian

La randul sau, Israelul a declarat prin vocea ministrul de Externe, Avigdor Lieberman ca nu va admite posibilitatea formarii unui stat palestinian independent pana in 2012.  “Nu exista nicio sansa pentru formarea unui stat palestinian pana in 2012”, a spus ministrul, dupa discuţiile cu omologul sau rus, Serghei Lavrov. “Totusi, rolul Cvartetului internaţional ramane pozitiv, mai ales in doua domenii: economie si securitate”, a subliniat Lieberman.
Presedintele rus Dmitri Medvedev a spus anterior ca Rusia va contribui la rezolvarea situaţiei din regiune in baza dreptului internaţional: in urma unei rezolvari, trebuie format un stat palestinian care sa coexiste in pace cu Israelul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *