Rusia. Pistoale pentru tot poporul

, ,
 

Prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, Aleksandr Torşin, a prezentat un raport care fundamentează întrebuinţarea liberă a armelor cu ţeava scurtă în Rusia, scriu ziarele ruse.
El a dat asigurări că legalizarea portului de armă este de natură să majoreze PIB-ul ţării cu o mie de milioane de ruble în cinci ani ani. Potrivit presei ruse, senatorul rus intenţionează să elaboreze un proiect de lege în acest sens până la sesiunea de toamnă a parlamentului. Ministerul Afacerilor Interne de la Moscova s-a pronunţat, de asemenea, pentru modificarea legislaţiei în vigoare, dar ideea lui Torşin nu este susţinută de către toţi colegii săi din partidul de guvernământ Rusia Unită. “Dacă o persoană nu suferă de tulburări psihice, nu este alcoolică, dependentă de droguri, trebuie întărită cu posibilitatea de a se apăra”, a justificat Aleksandr Torşin.
Presa rusă relatează că raportul prim-vicepreşedintelui Senatului rus conţine date statistice, potrivit cărora rata medie a criminalităţii în statele Europei de Est a fost, în 2010, de şapte victime la fiecare o sută de mii de persoane, iar în Rusia acest indicator a fost de 13. Presa moscovită prezintă exemple de state în care rata infracţionalităţii este inferioară celei din Rusia, iar cetăţenii au dreptul de a cumpăra şi de a purta arme. Este vorba de România, Republica Moldova, Germania, Cehia, Bulgaria, Georgia, statele baltice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *