Republica Moldova, „atacată” din interior de liderii găgăuz și transnistrean

, , , ,
 

 

Liderii UTA Găgăuzia și Transnistriei, Irina Vlah și Vadim Krasnoselski (foto), au acuzat împreună autoritățile de la Chișinău pentru deteriorarea relației cu Federația Rusă, după ce R. Moldova l-a declarat persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Direcția în care au luat-o autoritățile de la Chișinău în defavoarea parteneriatului moldo-rus nu reprezintă atitudinea locuitorilor Găgăuziei și a întregii societăți moldovenești față de poporul rus prietenos și conducerea Federației Ruse”, precizează Vlah într-o declarație postată de site-ul oficial al Comratului.

La rândul său, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski vede o dorință a Chișinăului de amplificare a tensiunilor în dosarul transnistrean. „Voi spune sincer că toate deciziile luate de Chișinău au dus la o escaladare a conflictului. Dar atâta timp cât există pe liniile de menținere a păcii pe malurile Nistrului, nu va exista război. Sunt profund convins de acest lucru. Prin urmare, susținem păstrarea misiunii de menținere a păcii”, a precizat Krasnoselski.

În urmă cu câteva săptămâni, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în R. Moldova și i s-a interzis accesul la un eveniment de marcare a 25 de ani de la instalarea „pacificatorilor” ruși pe Nistru.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *