Războiul media dintre SUA și Rusia: faza pe acreditări

, ,
 

Duma de stat de la Moscova pregătește un răspuns în oglindă privind recenta decizie a Congresului SUA de a retrage acreditările pentru jurnaliștii postului rus Russia Today ce funcționează peste Ocean. Măsurile de respuns sunt formulate pentru a răspunde deciziei legislativului American de a ridica acreditările pentru instituțiile media ruse”, a declarat o sursă din cadrul Dumei, citată de TASS. Sursa a explicat că măsurile ar putea face referire la ghidul de acreditare a jurnaliștilor străini.

Reacția Moscovei vine după ce corespondenților postului tv RT America le-au fost retrase acreditarile de catre Congresul SUA, a anunțat miercuri Craig Kaplan, șeful Comitetului Executiv al corespondenților de radio și televiziune din cadrul Congresului SUA.

Comitetul Executiv a votat în unanimitate, la 21 noiembrie, pentru anularea acreditarii corespondenților RT, – se arata într-o declarație emisa în acest sens… – Acest pas a fost facut din cauza faptului că filiala americană a companiei RT, firma T & R Productions este înregistrată ca agent străin în Statele Unite ale Americii”, a declarat acesta.

Regulile în ceea ce priveste acreditarile de presă arata în mod clar că acestea nu poate fi acordate persoanelor care lucrează pentru un guvern străin sau agenții săi. După înregistrarea ca agent străin, așa cum prevede legislația SUA, RT America și-a pierdut dreptul la acreditare jurnalistică”, a mai spus acesta. Kaplan a cerut corespondenților RT să returneze toate legitimatiile permanente emise pentru acces în clădirea Congresului. Canalul RT America s-a înregistrat în calitate de agent strain în SUA pe 13 noiembrie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *