R. Moldova. Serviciul Graniceri devine Politia de Frontiera

, ,
 

GraniceriÎn R. Moldova va fi creată Poliţia de Frontieră ce va fi o structură a Ministerului Afacerilor Interne. Instituţia va fi constituită în baza reorganizării Serviciului Grăniceri, după ce un proiect de lege în acest sens a fost adoptat joi de către Parlament.
Potrivit proiectului, instituţia va fi creată în baza reorganizării Serviciului Grăniceri. Noua structură va avea autonomie completă în luarea deciziilor şi va deţine competenţe lărgite în comparaţie cu fostul Serviciu de Grăniceri. Pe lângă atribuţiile de bază, poliţiştii de frontieră vor activa şi în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, urmăririi penale, examinării contravenţiilor şi expertizei juridice a actelor de călătorie.
Conform documentului, Poliţia de Frontieră, din punct de vedere structural, va fi divizată în trei nivele: Departamentul Poliţiei de Frontieră, Unităţi regionale, şi Puncte de trecere. De asemenea se preconizează că Unităţile regionale vor dispune de autonomie decizională inclusiv în domeniul angajării personalului.
Poliţia de Frontieră va fi condusă de şeful Departamentului, numit şi eliberat din funcţie de Guvern la propunerea ministrului de Interne. Instituţia va fi finanţată din bugetul de stat.
Personalul noii structuri va fi format din poliţişti de frontieră, salariaţi civili şi personal tehnic. Poliţiştii vor dispune de grade speciale şi vor fi angajaţi după urmarea unor cursuri de instruire profesională. Poliţia de Frontieră va avea aproximativ 8.000 de angajaţi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *