R Moldova: Nicolae Timofti l-a primit pe ambasadorul Kuzmin

, , ,
 

Republica Moldova va dezvolta în continuare relaţii de colaborare cu Federaţia Rusă bazându-se pe relaţiile istorice ale ambelor popoare şi beneficii reciproce, a declarat luni preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu prilejul unei întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Valeri Kuzmin.
“Întotdeauna voi comunica cu Federaţia Rusă în limbajul prieteniei, pe prim plan fiind puse interesele poporului Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Timofti. Timofti a vorbit despre necesitatea intensificării raporturilor comerciale între ambele state. “Republicii Moldova va dezvolta în continuare colaborarea cu Federaţia Rusă bazându-se pe relaţiile istorice ale ambelor popoare şi beneficii reciproce”, a spus Preşedintele Republicii Moldova
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, l-a informat pe Preşedintele Republicii Moldova despre oportunitatea de a participa, pe data de 15 mai 2012, la reuniunea informală a preşedinţilor statelor CSI. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a menţionat că întrevederea cu Preşedintele Federaţiei Ruse este o oportunitate bună pentru a găsi noi modalităţi de intensificare a relaţiilor între ambele state. Părţile au menţionat evoluţiile pozitive în procesul de negocieri pe marginea soluţionării diferendului transnistrean.
În cadrul întrevederii cu oficialul rus, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanţe şi compasiune poporului rus şi rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic, care a avut loc în preajma oraşului rus Tiumeni.
Nicolae Timofti, ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la 16 martie, a declarat anterior că prima sa vizită oficială va fi la Bruxelles, iar a doua, probabil, în România.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *