R. Moldova. Dodon cere AIE sa propuna un candidat la presedintie

, ,
 

Dodon -arena.mdAlianţa pentru Integrare Europeană urmează să propună candidaturi pentru funcţia de preşedinte, care vor fi ulterior discutate împreună cu „grupul socliaştilor”, a declarat luni Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor.
Igor Dodon a afirmat că, până acum, nu a fost contactat de liderii AIE pentru a începe negocierile privin alegerea şefului statului, însă speră că, pe parcursul următoarelor zile, vor demara discuţiile. „Noi le-am propus celor din AIE să găsească câteva candidaturi apartinice şi să le propună spre discuţii. Este important ca atunci când o să numim data alegerilor preşedinteleui să avem deja câteva candidaturi care să fie discutate”, a spus Dodon.
Deputatul a mai adăugat că socialiştii au înregistrat un proiect de hotărâre pentru ca alegerile preşedintelui să aibă loc la 29 februarie, însă nu ştie dacă acesta va fi susţinut de fracţiunile parlamentare. „Este clar că până miercuri că o decizie în acest sens va fi luată în interiorul alianţei împreună cu noi şi poate cu cineva din opoziţie”, a precizat Dodon.
După ce liderii AIE au anunţat că renunţă deocamdată la organizarea referendumului în favoarea revenirii la procedura de alegere a preşedintelui R. Moldova în Parlament, preşedintele Marian Lupu a declarat că data alegerilor va fi stabilită la 16 februarie, în cadrul primei şedinţe din sesiunea primăvară-vară a Legislativului. Liderii fracţiunilor parlamentare ale partidelor din AIE au spus, la o emisiune televizată, că preşedintele Republicii Moldova trebuie ales în primul tur al alegerilor ordinare.

1 răspunde
  1. ion
    ion says:

    AIE demult a propus o candidatura la functia de presedinte si anume cea a lui Marian Lupu, o candidatura pe moment cea mai buna si pacat ca nu sa ajuns la un numitor comun privind alegerea dumnealui, noua ne trebuie o asemenea persoana in fruntea statului. Cit despre Dodon pot sa spun un lucru, dumnealui nu este sincer si din evenimentele ce au loc urmareste sa capete numai dividente politice.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.