Putin delireaza. Acuza opozitia ca nu vrea democratie

, ,
 

putin furiosPremierul rus Vladimir Putin a cerut luni reînnoirea mecanismelor democratice, criticând “spectacolele politice” organizate de opoziţie, care a reunit din nou zeci de mii de ruşi, sâmbătă, la Moscova.
“Avem nevoie de reînnoirea mecanismelor democraţiei noastre. Ele trebuie să ţină cont de o activitate cetăţenească din ce în ce mai importantă”, a scris el într-un articol imens publicat de cotidianul Kommersant şi intitulat “Democraţia şi calitatea statului”. Într-adevăr, “societatea noastră civilă a devenit mult mai matură, activă şi responsabilă”, a justificat el.
Vladimir Putin, candidat pentru un al treilea mandat la Kremlin la alegerile prezidenţiale din 4 martie, avertizează împotriva oricărei “democraţii fictive”. “Noi nu avem nevoie de o situaţie în care democraţia este redusă la o emblemă, în timp ce un spectacol politic şi un câştig de candidaţi sunt prezentate ca puterea poporului”, a declarat el, făcând aluzie la o aparentă manifestaţie a opoziţiei.
“Trebuie să evităm o astfel de cale fără ieşire, care este o tentativă de simplificare a politicii şi de creare a unei democraţii fictive”, a adăugat el. “Adevărata democraţie nu se creează dintr-o dată, nu copiază un model exterior”, a adăugat el, precizând că este “indispensabil ca societatea să fie pregătită să utilizeze mecanisme democratice”.
Apoximativ 120.000 de persoane s-au reunit sâmbătă la Moscova pentru a manifesta împotriva premierului Vladimir Putin. De asemenea, un miting de susţinere a puterii a avut loc la Poklonaia Gora, la o distanţă de aproximativ zece kilometri, reunind, potrivit forţelor de ordine, 140.000 de persoane. Cifrele indicate de opoziţie şi cele anunţate de poliţie diferă, în general, foarte mult la manifestaţiile împotriva lui Vladimir Putin.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *