PSRM vrea ca judecătorii Curții Constituționale să nu mai poate avea cetățenia altui stat și să fie trași la răspundere de o „comisie specială”

,
 

PSRM a anunțat, luni, ca vor pregăti un proiect de lege în care vor cere ca judecătorii Curții Constituționale să nu poată deține cetățenia altui stat, după ce Igor Dodon a acuzat „euro-unioniști” că ar fi de vină pentru decizia recentă a Curții Constituționale care dă dreptul suspendării temporare a lui Dodon pentru ca Parlamentul sau Guvernul să poată numi un nou ministrul al Apărării.  Dodon blochează de aproape un an de zile numirea unui nou ministru de către majoritatea parlamentară, în schimb propune o rudă de-a sa, fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc.

Interzicem dubla cetățenie a judecătorilor Curții Constituționale. Nu este normal ca șase cetățeni care au jurat credință altui stat și care au pașaport străin în buzunar să decidă asupra soartei Republicii Moldova”, a declarat Vlad Bătrâncea (foto dreapta) în cadrul unei conferințe de presă a PSRM.

La rândul său, deputatul Vasile Bolea (foto stânga) a mai adăugat că PSRM vrea să depună un amendament prin care judecătorii CC să poate fi trași la răspundere și să fie creată o „comisie specială” care să decidă „soarta judecătorilor care au încălcat legea”.

Potrivit unei investigații a jurnaliștilor de la ZdG, nu mai puțin de cinci deputați socialiști dețin și cetățenia română. Aceștia sunt Anatolie Labuneț, Ghenadie Mitriuc, Radu Mudreac, Corneliu Furculiță și Andrei Neguță (fost deputat PSRM, în prezent ambasadorul R. Moldova la Moscova).

Dodon a criticat recent judecătorii CC, în special pe președintele acesteia, Tudor Panțâru, care deține și cetățenia română.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *