Proteste la Moscova – Arestari in randul opozantilor lui Vladimir Putin

, ,
 

Aproximativ 30 de opozanţi ai lui Vladimi Putin, între care şi fostul ministru rus Boris Nemţov şi liderul Frontului de stânga, Serghei Udaţov, au fost reţinuţi duminică în timpul unei manifestaţii în faţa turnului de televiziune din Moscova.
Circa 500 de persoane au participat la această reuniune neautorizată organizată în faţa turnului Ostankino, în nordul Moscovei, pentru a denunţa difuzarea, joi, de către un post de televiziune pro-Kremlin, a unei emisiuni care afirmă că opozanţii au fost plătiţi pentru a protesta faţă de Vladimir Putin.
“Ruşine NTV!”, “Rusia fără Putin!”, scandau participanţii în faţa clădirii care adăposteşte birourile NTV, în timp ce zeci de scutieri protejau intrarea principală a televiziunii ruse şi alţii făceau arestări.
Opozanţii au scandat aceleaşi sloganuri sâmbătă în piaţa Puşkin din centrul capitalei, la o reuniune neautorizată, la care au participat aproximativ 200 de persoane, printre care şi Boris Nemţov şi Serghei Udaţov. Atunci poliţia a reţinut două persoane dar niciun lider.
Intitulată “Anatomia contestării”, emisiunea NTV a fost difuzată joi de postul de televiziune controlat de Gazprom, reluând punct cu punct acuzaţiile lansate de actualul premier Vladimir Putin înaintea alegerilor prezidenţiale din 4 martie. Alţi 12 opozanţi au fost reţinuţi duminică în piaţa Manej din faţa Kremlinului pentru că au organizat o manifestaţie neautorizată, potrivit agenţiilor ruse.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *