Prohorov vrea sa se lupte cu Putin in turul doi

, ,
 

Mihail ProhorovMiliardarul rus Mihail Prohorov a declarat marţi că obiectivul său este să îl înfrunte pe actualul premier Vladimir Putin în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din martie.
“Scopul meu este să ajung în turul doi, apoi totul va fi imprevizibil”, a afirmat Prohorov într-un interviu pentru postul de radio Ecoul Moscovei. Prohorov, în vârstă de 46 de ani, al treilea cel mai bogat om din Rusia cu o avere de 18 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, este creditat cu 3 la sută din intenţiile de vot, potrivit unui ultim sondaj al Institutului independent Levada.
El a generat o surpriză în decembrie când şi-a anunţat decizia de a candida la prezidenţiale, la care va participa şi premierul Vladimir Putin, care a efectuat deja două mandate la Kremlin în perioada 2000-2008, transmite Mediafax. Candidatura lui Prohorov a fost în mare interpretată ca făcând parte dintr-un “plan al Kremlinului” vizând să calmeze protestele fără precedent organizate după alegerile legislative din decembrie, considerate frauduloase de opoziţie şi de observatorii independenţi.
Vladimir Putin, ţinta unui val de contestare, înregistrează o scădere a cotei de popularitate. El este creditat cu 42 la sută din intenţiile de vot, potrivit sondajului Institutului Levada, adică mai puţin de cele 50 la sută necesare pentru a câştiga scrutinul din primul tur.
Prohorov a participat la ultimul mare miting anti-Putin la Moscova, la 24 decembrie, dar evită să formuleze critici directe la adresa liderului rus. El a declarat marţi că fostul ministru de Finanţe Aleksei Kudrin ar putea deveni prim-ministrul său în caz de victorie, ca şi fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, aflat în detenţie din 2003. Prohorov promisese anterior că îl va graţia pe Hodorkovski dacă va fi ales.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *