Moscova ameninta din nou scutul antiracheta american

, ,
 

antirachetaForţele Armate ale Rusiei au început să îndeplinească măsurile cu caracter tehnico-militar drept răspuns la amplasarea scutului antirachetă al SUA în Europa, a informat şeful Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Rusiei generalul Nikolai Makarov. Măsurile despre care a vorbit preşedintele Dmitri Medvedev, „încep să fie realizate. Mai mult, noi suntem dispuşi să reacţionăm adecvat la viitoarea evoluţie a situaţiei legate de scutul antirachetă din Europa”, a declarat Makarov în timpul întâlnirii de la Moscova cu ataşaţii militari străini. Totodată, el a declarat că Rusia nu are nevoie de o cursă a înarmărilor, însă ea este împinsă spre aşa ceva.
Trupele Districtului Militar de Sud au primit în 2011 câteva sute de unităţi de tehnică blindată nouă, complexe de rachete şi sisteme de comunicaţie, a declarat colonelul Igor Gorbul, şeful Serviciului de Presă al Districtului Militar de Sud. Divizia de coastă a flotilei de la Marea Caspică a primit un complex de rachete „Bal-E”. Şase brigăzi din regiunea nord-caucaziană au primit tancuri de luptă T-90 şi T-72BM, maşini de infanterie BMP-3 şi transportoare blindate BTR-82A.
În dotarea militarilor au intrat şi peste 200 de complexe de comunicaţie bazate pe vehicule cu roţi şi pe şenile, de asemenea, în jur de două mii de sisteme de comunicaţii mobile, peste 230 de obuziere autopropulsate „Msta-S”, „Akaţia”, „Gvozdika”, rachete antitancuri şi aruncătoare de mine. De asemenea au intrat în dotare noi aruncătoare de flăcări reactive „Şmel”, „Priz” şi aruncătoare de flăcări silenţioase „Varna”. Aviaţia ţinuturilor Krasnodar şi Stavropol a primit 12 avioane de vânătoare Su-30M2 şi Su-27SM3, în jur de 20 de elicoptere noi „Vânătorul de noapte” şi elicoptere de transport modernizate Mi-8AMTSH.

Cresc exporturile de armament

Exporturile de armament în 2011 pe linia Rosoboronexport vor depăşi cu 1 miliard de dolari indicii de anul trecut, însumând 9,7 miliarde de dolari, a estimat miercuri directorul adjunct al monopolului Viktor Komardin. “Cifra exporturilor va fi mai mare cu aproximativ un miliard faţă de 2010”, a spus el, indicând că Rosoboronexport a încheiat anul trecut contracte în valoare de 9,5 miliarde de dolari.
“Anul acesta am semnat mai multe”, a adăugat înaltul responsabil rus, menţionând că portofoliul de comenzi al companiei se ridică în prezent la 36 miliarde de dolari. Komardin a mai spus că Rosoboronexport semnează anual în jur de 1500 de contracte privind vânzări de arme, tehnologie şi echipamente.
“Asia de Sud-Est este o piaţă foarte importantă pentru noi, deoarece reprezintă o parte semnificativă în vânzarile totale ale Rosoboronexport. Ne propunem să extindem cooperarea noastră cu ţările din această regiune”, a declarat directorul adjunct al companiei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *