Moldova Electorală: Observatorii acreditați vor putea semnala online încălcările

de | nov. 2, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Observatorii acreditați pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor putea semnala, în regim online, încălcările comise în secția de votare în ziua alegerilor. Sesizările depuse prin intermediul paginii www.observator.cec.md  vor fi recepționate și examinate de către reprezentanții organele electorale, fiindu-le oferite soluții în cel mai operativ mod. Membrii consiliilor electorale de circumscripție electorală […]

Observatorii acreditați pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor putea semnala, în regim online, încălcările comise în secția de votare în ziua alegerilor. Sesizările depuse prin intermediul paginii www.observator.cec.md  vor fi recepționate și examinate de către reprezentanții organele electorale, fiindu-le oferite soluții în cel mai operativ mod.

Membrii consiliilor electorale de circumscripție electorală și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost instruiți despre utilizarea instrumentului cu privire la depunerea și soluționarea sesizărilor prin intermediul modului al SIAS „Alegeri” – modulul „Observatorii”.

Modulul „Observatorii” permite optimizarea procesului de înregistrare a observatorilor acreditați atât de CEC, cât și de organele ierarhic inferioare, oferă o evidență unică a legitimațiilor, prin prelucrarea centralizată a informațiilor necesare procesului de acreditare a observatorilor și înregistrare a interpreților.  Modulul este integrat cu celelalte module ale SIAS “Alegeri”, inclusiv cu Registrul de Stat al Alegătorilor, fapt ce permite verificarea automată a identității persoanelor propuse pentru acreditare.

Reamintim că pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, CEC a acreditat peste 1 500 de observatori.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *