Moldova Electorală: alegeri locale, securizate prin măsuri suplimentare

de | nov. 2, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Alegerile generale locale de duminică vor fi înregistrate video, a precizat Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău, citată de mass-media regională. Sursa citată precizează că înregistrarea video reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, a operațiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale.Potrivit CEC, sistemul de […]

Alegerile generale locale de duminică vor fi înregistrate video, a precizat Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău, citată de mass-media regională. Sursa citată precizează că înregistrarea video reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, a operațiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale.Potrivit CEC, sistemul de înregistrare video nu are conexiune la rețeaua internet, este funcțional și activ doar în ziua votării. Va fi pornit în momentul începerii operațiunilor electorale preparatorii pentru deschiderea secției de votare și va fi oprit după numărarea voturilor.
Sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă.


CEC reiterează că montarea camerelor video în secțiile de votare nu va compromite secretul votului. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte, exclusiv în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *