KGB-ul de la Chisinau, lovit de razboiul declaratiilor

, , ,
 

SIS, mostenitorul KGB de la Chisinau, zguduit de razboiul declaratiilor

SIS, mostenitorul KGB de la Chisinau, zguduit de razboiul declaratiilor

Valeriu Pasat, ex-directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Moldovei, liderul Partidului Umanist, l-a numit pe Valentin Dediu, actualul adjunct al directorului SIS, „trădător care a fost adus în cătuşe din Kiev” de către serviciul de securitate internă a SIS, relateaza mass-media de la Chisinau.
Anterior, Dediu l-a învinuit pe Pasat că, în perioada în care a fost conducătorul SIS-ului, a transformat serviciul de securitate în SRL. Răspunzând la acuzaţie, Pasat a spus în cadrul emisiunii „”Chestiunea zilei” la postul de televiziune Jurnal TV: „Dacă vă referiţi la un oarecare Valentin Dediu, care a fost reprezentatul SIS la Kiev, care a fost prins în flagrant de către serviciul securităţii interne al SIS, adus acasă în cătuşe, care a recunoscut în faţa Colegiului SIS că vândut secrete de stat – dacă despre acest Dediu este vorba, atunci nu vreau să comentez, din simplu motiv că nu discut despre oameni care au trădat”. La întrebarea de ce în acest caz Dediu deţine în continuare funcţia de adjunct al directorului SIS, Pasat a spus că „este o întrebare care trebuie adresată guvernării”
La randul sau, Dediu l-a acuzat pe fostul sef al SIS, Valeriu Pasat, precum că ultimul ar fi transformat SIS-ul într-un SRL. „Toate capacitătile serviciului erau utilizate pentru obtinerea de informatii, care nu tineau de competenta acestei institutii. Ulterior, acestea erau difuzate în interesul unor persoane sau a unor partide”, a mai declarat Dediu, citat de mass-media de la Chisinau.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *