Karzai cere NATO sa nu mai bombardeze noaptea

, ,
 

afghanistanPreşedintele Hamid Karzai doreşte ca raidurile nocturne ale NATO din Afganistan să înceteze „imediat”, a precizat purtătorul de cuvânt prezidenţial Aimal Faizi.
„Preşedintele Afganistanului vrea oprirea imediată a raidurilor nocturne şi a percheziţiilor locuinţelor afgane”, a declarat Faizi. „Preşedintele nu mai vrea ca străinii să intre în casele afganilor pentru a le percheziţiona”, a adăugat el. Pe de altă parte, cu o zi în urmă, purtătorul de cuvânt al forţei NATO din Afganistan (ISAF), generalul german Carsten Jacobson, a afirmat că aceste raiduri nocturne, foarte controversate, vor continua, în pofida morţii unei femei în cursul unei astfel de operaţiuni în timpul primelor ore ale zilei de sâmbătă.
„Declaraţiile NATO sunt în totală contradicţie cu deciziile Loya Jirga, cu solicitările poporului afgan exprimate prin intermediul Jirga, dar şi cu ceea ce îşi doreşte preşedintele”, a subliniat purtătorul de cuvânt. Loya Jirga, mare adunare tradiţională reunită la jumătatea lui noiembrie, a cerut interzicerea percheziţionării caselor afganilor de către forţele străine ca o condiţie pentru semnarea unui parteneriat strategic cu Washingtonul, ce ar urma să definească condiţiile prezenţei militare americane după retragerea trupelor de luptă ale NATO prevăzută la finele lui 2014.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *