Iranul sustine ca a capturat zece spioni israelini

, ,
 

Heydar MoslehiMinistrul iranian al Informatiilor, Heydar Moslehi, a anuntat marti ca Iranul a reusit capturarea a 10 spioni care lucrau pentru Israel, potrivit agentiei IRNA. “Peste zece persoane cu legaturi cu diverse retele (serviciile de informatii israeliene – n.r.) au fost arestate”, a declarat Moslehi, care a facut si cateva precizari asupra acestei operatiuni. “Infiltrandu-se in sistemul de informatii al Mossad (in Iran), Republica Islamica a reusit sa identifice si sa supravegheze retelele (Mossad-ului), carora le-a dat o lovitura dura”, a declarat el. “Obiectivul inamicilor nu-l constituie doar instalatiile nucleare (…), documentele noastre si informatiile aratand ca regimul sionist vizeaza orice progres stiintific” al Iranului, a mai spus
Heydar Moslehi. Ministerul Informatiilor a anuntat luni ca a anihilat o retea care activa pentru Mossad-ul israelian, afirmand ca intre persoanele arestate se afla si unul dintre cei care au coordonat atentatul in care a fost ucis un cercetator iranian in domeniul nuclear, Massoud Ali Mohammadi, in ianuarie 2010, la Teheran.

Confesiune in direct

Site-ul televiziunii de stat a publicat luni seara declaratii atribuite acestui barbat, identificat ca fiind Majid Jamali Fash si calificat ca “principalul element” vinovat de acest atentat. Majid Jamali Fash a declarat ca s-a intalnit cu “mai multi ofiteri superiori israelieni” si a fost antrenat “langa Tel-Aviv” in vederea asasinarii lui Massoud Ali Mohammadi, un important fizician nuclear, care preda la Universitatea din Teheran, si care lucra, de asemenea, pentru Gardienii Revolutiei, elita fortelor armate iraniene. Acest atentat a fost imediat atribuit de Teheran “mercenarilor” din cadrul serviciilor de informatii israeliene si americane. Un oficial din cadrul programului nuclear iranian a fost ucis, iar un altul ranit, in alte doua atentate, la sfarsitul lui noiembrie, la Teheran. Autoritatile de la Teheran au atribuit aceste doua atentate Mossad-ului si CIA.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *