Igor Dodon reia retorica la adresa Bruxelles: UE a dat „bani geopolitici”

, ,
 

Liderul prorus de la Chișinău, Igor Dodon, și-a reluat obișnuita retorică anti-europeană, chiar și după sutele de milioane de euro pe care UE le-a acordat Chișinăului sub diverse forme. El a precizat că UE a oferit aceste sume doar pentru a păstra R. Moldova în zona sa de influență geopolitică. „Republica Moldova a fost susţinută masiv de partenerii noştri externi, pentru aceasta vreau să le mulţumesc, şi am făcut-o de mai multe ori, însă foarte des au fost susţinuţi cu bani geopolitici, utilizaţi nu atât în interesul cetăţenilor Republicii Moldova, cât în interesul menţinerii la guvernare, la putere a diferitelor guverne corupte, oligarhice”, a declarat Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

Nu se poate lepăda de haina de socialist

Dodon a arătat încă o dată că el este de facto în continuare liderul PSRM și dictează încă toate acțiunile politice ale socialiștilor, fapt ce contravine Constituției și este un conflict de interese cu poziția pe care o ocupă în prezent, cea de președinte al țării. „Acum, în ceea ce ţine de votul mixt şi votarea în Parlament. Eu am fost în Parlament la începutul lunii mai, când a fost această şedinţă. Scopul a fost să discut cu fracţiunea şi să dăm un mesaj foarte clar că noi nu vom susţine categoric proiectul democraţilor de introducere a sistemului uninominal, dar vom insista pe proiectul nostru, pe care l-am promovat. Şi, a propos, dacă e să vorbim puţin de sistemul mixt, pentru prima dată cu această idee eu am venit pe data de 18 decembrie 2011 la congresul Partidului Socialiştilor. Mai târziu acest obiectiv, această reformă a fost introdusă în programul Partidului Socialiştilor, în 2013-2014. Noi la alegerile parlamentare în 2014 am mers cu această platformă, unde am propus sistemul mixt”, a mai spus Dodon.

El a negat discuții pe care le-ar purta cu liderul PD, Vlad Plahotniuc și a încercat să spună cu formula de vot mixt nu a fost rezultatul vreunui compromis politic între democrați și socialiști, sau că el are vreun merit în această înțelegere recentă, când 74 de deputați au votat comasarea proiectelor lor de lege în pentru votul mixt.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.