Filat admite ca exista mari tensiuni in AIE

de | mart. 1, 2011 | R. Moldova, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

“In Alianta lucrurile au mers rau si continua sa mearga prost”, a declarat premierul Vlad Filat la emisiunea “In PROfunzime”, difuzata de PROTV Chisinau. “Asta se datoreaza si situatie de dupa alegeri, atunci cand democratii au negociat cu comunistii”, a completat Filat.

filat 23554

“In Alianta lucrurile au mers rau si continua sa mearga prost”, a declarat premierul Vlad Filat la emisiunea “In PROfunzime”, difuzata de PROTV Chisinau. “Asta se datoreaza si situatie de dupa alegeri, atunci cand democratii au negociat cu comunistii”, a completat Filat. In alta ordine de idei, seful Executivului de la Chisinau sustine despre Banca de Economii ca a cerut mai multe informatii de la toate autoritatile competente, iar la sedinta Comitetului National pentru Stabilitate Financiara reprezentantii bancii au anuntat ca cele 14 companii de stat care si-au mutat conturile nu aveau nici un temei economic sa faca acest lucru. Este vorba despre anumite grupuri de interese active inca din perioada guvernarii comuniste, declara Filat fara a oferi mai multe detalii. “Este vorba despre anumite grupuri de interese, active inca din perioada guvernarii comuniste”, a declarat premierul moldovean, fara sa faca alte precizari. in opinia lui Filat, lider al liberal-democratilor moldoveni, situatia din actuala Alianta este similara celei din precedenta coalitie de guvernare, cu deosebirea ca relatiile dintre membrii actualei coalitii au fost afectate de negocierile dinaintea crearii acesteia. “Acelea nu erau negocieri, ci un test de nervi. Dimineata asistam la discutii de centru-stanga, iar seara, de centru-dreapta. Durerile nu au trecut”, a marturisit premierul in cadrul emisiunii de la ProTV Chisinau.

Atacuri la lupu

Despre presedintele interimar, Marian Lupu, Filat a spus situatia din actuala Alianta este similara celei din precedenta coalitie de guvernare, cu deosebirea ca relatiile dintre membrii actualei coalitii au fost afectate de negocierile dinaintea crearii acesteia. “Acelea nu erau negocieri, ci un test de nervi. Dimineata asistam la discutii de centru-stanga, iar seara, de centru-dreapta. Durerile nu au trecut”, a marturisit premierul in cadrul emisiunii de la ProTV Chisinau.

Ghimpu confirma divergentele

La randul lor liberalii admit ca lucrurile nu stau tocmai bine in cadrul aliantei, dar sunt optimisti. Liderul PL, Mihai Ghimpu spune “ca este loc de mai bine”. Unul dintre membri de frunte ai PD, Vlad Plahotniuc, a mai spus ca nu crede ca alianta pentru integrare europeana se va destrama. Asta dupa ce liderul PD a declarat ca alianta s-ar putea rupe. Marian Lupu a acuzat PLDM ca face presiuni in vederea formarea unei noi coalitii, de aceasta data verde-rosie. Filat a negat acuzatiile declarand ca PLDM si PCRM nu sunt compatibile.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *