Explozie la Moscova. Un cetatean al R. Moldova, ranit

, , ,
 

explozie MoscovaUn cetăţean al Republicii Moldova se numără printre persoanele rănite într-o explozie produsă pe data de 9 ianuarie 2012 în restaurantul Il Pittore din Moscova.
Este vorba de Loredana Fuior, anul naşterii 1990, din raionul Făleşti. Tânăra a fost internată cu arsuri în spitalul nr. 36 din capitala rusă şi se află în afara oricărui pericol, medicii precizând că starea ei este stabilă, transmite Serviciul de informare şi comunicare cu mass media al MAEIE. Ambasada Republicii Moldova la Moscova se află în contact permanent cu organele de anchetă ruse pentru a monitoriza acest caz şi situaţia moldovencei rănite în explozie. De asemenea, misiunea diplomatică verifică listele victimelor pentru a stabili dacă nu sunt şi alţi cetăţeni ai Republicii Moldova afectaţi de deflagraţie. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene exprimă condoleanţe familiilor persoanelor decedate, precum şi încrederea unei recuperări cît mai rapide a celor rănite.
Cel putin doua persoane au decedat si alte 26 au fost ranite, in urma unei explozii ce a avut loc intr-un restaurant cu specific italian din sud-vestul Moscovei. Deflagratia a deteriorat acoperisul si zidurile cladirii, declansand un incendiu de proportii.
Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta a precizat ca buteliile de gaz din bucataria restaurantului Il Pittore au explodat, luni, in jurul orei locale 15:30, informeaza presa rusă. Deflagratia a spart geamurile si a provocat prabusirea zidurilor si acoperisului. Bucataria restaurantului a luat foc, si incendiul s-a raspandit rapid la restul restaurantului, pe o suprafata de 250 de metri patrati. Pompierii au rusit sa stinga flacarile abia dupa aproape doua ore.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *