Exerciţii militare internaţionale în Dobrogea

, ,
 

225px-BSRF_LogoCorpul Infanteriei Marine al SUA din Europa (Maritime Force Europe) va organiza, în perioada 27 aprilie – 15 septembrie, în trei zone din Dobrogea, exerciţiul “Black Sea Rotational Force 11”, care reuneşte forţe militare din 13 state şi la care vor participa aproximativ 800 de militari.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române preluat de Mediafax, la această aplicaţie vor participa aproximativ 800 de militari din Azerbaidjan, Macedonia, Bulgaria, Georgia, Bosnia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Grecia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

România va participa cu peste 200 de militari din cadrul Batalionului de Infanterie Marină al Forţelor Navale, o companie de Infanterie din cadrul Forţelor Terestre, un detaşament Căutare şi Salvare şi un elicopter al Forţelor Aeriene.

Exerciţiul este organizat de Corpul Infanteriei Marine al SUA din Europa (Maritime Force Europe), în cooperare cu categoriile de forţe ale Armatei României, şi are ca scop întărirea relaţiilor de cooperare regională dintre armatele statelor participante, prin antrenarea militarilor în cadrul operaţiilor de menţinere a păcii.

Pentru realizarea serviciului de evacuare medicală, pentru salvarea vieţii şi integrităţii corporale a personalului forţelor armate participante la “Black Sea Rotational Force 11”, săptămâna aceasta a fost semnat la Constanţa un protocol de colaborare între Ministerul Apărării Naţionale – Flotila 86 Aeriană, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi SC RAJA SA Constanţa, în urma căruia regia de apă va pune la dispoziţie heliportul din curtea sediului central, precum şi o echipă de intervenţie.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean au obligaţia să asigure resursele materiale şi umane necesare transferului pacienţilor de la aeronavă la spital. Protocolul este valabil până la încheierea exerciţiului “Black Sea Rotational Force 11”.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului “Black Sea Rotational Force 11” va avea loc miercuri, 27 aprilie, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, iar activităţile se vor desfăşura în Constanţa, Mihail Kogălniceanu şi în Poligonul Babadag.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *