Emigrantii din bazinul Marii Negre, amenintati de starea de sanatate precara

, , ,
 

Emigrantii din statele sarace nu au acces la asistenta medicala

Emigrantii din statele sarace nu au acces la asistenta medicala

Surse oficiale din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si Organizatiei Mondiale pentru Emigrare (OME), citate de cotidianul „The Epoch Times”, considera ca o mare parte din cei aproape un miliard de emigranti internationali si interni din jurul lumii sufera de o sanatate precara datorita stresului si conditiilor de lucru exploatatoare. Sursele citate au declarat, pe marginea unei recente conferinte internationale organizate la Madrid, ca aproxiativ 214 milioane de emigranti fac parte din gupele de risc. Cele mai afectate grupuri includ emigrantii fara documente, oamenii fortati sa emigreze datorita dezastrelor create de om, precum si victime ale traficului de persoane, OMS si OME considerand ca acesti emigranti sunt supusi exploatarii si abuzurilor fizice si mentale.
Jacqueline Weekers, oficial al Biroului OMS pentru Sanatatea Emigrantilor, a declarat ca emigrantii sunt de asemenea mai expusi la o sanatate mai precara deoarece multi traiesc in saracie. Weekers a mai subliniat ca acestia nu au acces la serviciile de sanatate si sociale si la protectia sociala. “Ganditi-va la lipsa unei nutritii potrivite pe perioade lungi de timp, etc. Dar, de asemenea, problemele cronice nerezolvate vor cauza o mare povara asupra sanatatii emigrantilor de-a lungul timpului. Majoritatea emigrantilor pleaca in alte tari deoarece cauta de lucru si ajung sa lucreze in locuri degradante, periculoase si murdare. Ei au slujbe pe care multi altii nu le-ar face si deseori fara asigurari medicale” a mai declarat aceasta. Oficialul OMS a mai subliniat ca peste jumatate dintre toti emigrantii sunt femei, iar emigrantele care se afla in situatii neprotejate sunt supuse deseori la abuzuri sexuale.
Oficialii OMS au mai atra atentia asupra situatiei precare a sanatatii mentale a emigrantilor. “Sanatatea mentala nu este afectata doar in cazul celor care experimenteaza situatii foarte stresante precum refugiatii sau oamenii care emigreaza pentru lucru, ci si in cazul celor care sufera de violari ale drepturilor omului”, a declarat Weekers. “Dar, de asemenea se intampla si in cazul multor emigranti care sunt foarte izolati si marginalizati si nu sunt capabili sa comunice cu oamenii din jurul lor.”
Reamintim ca Adunarea Mondiala pentru Sanatate, care a avut loc in Geneva in 2008, a adoptat o rezolutie asupra Sanatatii Emigrantilor, fara insa ca autoritatile din diferite state sa implementeze pe deplin recomandarile organizatiilor internationale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *