Editorial: Fenomenul ”Mu*e PSD” și revenirea Radio Europa Liberă în România


 

Nu cred că mai există cineva în România care să nu știe de fenomenul ”Mu*e PSD”. Inscripționat pe plăcuțe de înmatriculare ale autoturismelor, scris cu tractoare pe câmpuri (ca să se vadă din avion, asemenea celebrelor geoglife de la Nazca), scris din corcodușe, cu cretă sau vopsea pe asfalt și ziduri, mesajul a devenit ”viral” și a luat proporții ”epice”, așa cum le place să spună multor tineri. De ce se întâmplă asta? Este foarte simplu. Societatea românească a ajuns la stadiul de ”leucocitoză”: având în vedere pericolul reprezentat de ”infecția” care distruge organismul (Țara), s-au activat sistemele autoimune și s-au înmulțit ”leucocitele” (cetățenii dispuși să combată paraziții, microbii). Este un răspuns natural la agenții patogenii care au afectat/infectat societatea românească.
Alături de toate aceste eforturi interne de luptă cu paraziții, vine și un ajutor extern, stimulent al sistemului imunitar, un ”antibiotic”, bine-cunoscutul ”Radio Europa Liberă”.

De ce revine ”Radio Europa Liberă”

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (Radio Liberty) anunță că lansează noi servicii de știri în România și Bulgaria în scopul consolidării peisajului mediatic din cele două țări. Comunicatul îl citează pe președintele companiei REL/RL, Thomas Kent cu declarația:
„Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să susțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”.
Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sunt pe cale să submineze sistemele lor politice.
Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începând din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

Cum se răspândește ”infecția” PSD

Scurt prospect de identificare a paraziților GIO (Grupul Infracțional Organizat care încearcă acapararea și distrugerea României – PSD-ALDE și alte scursuri din presa aservită).
1. Postacul plătit va avea un cont de Facebook fals, cu o pagină plină de fotografii cu flori (de cele mai multe ori trandafiri) sau picturi (nu neapărat celebre). Și cam atât!
2. Postacul GIO va afișa studii cel puțin universitare, dacă nu chiar doctorale, deși fotografia de profil (de obicei pusă la ”plezneală”) demonstrează, chiar și pentru un neofit în psihologie, că individul consideră o delicatesă parizerul cu muștar, ”savurat” pe o hârtie de ziar, pe o margine de șanț colector al apelor pluviale.
3. Postacul plătit de GIO va scrie aproape mereu fără diacritice, fără semne de punctuație și, eventual, cu verzale (majuscule). Este lesne de înțeles, având în vedere că aceasta este cea mai simplă modalitate de scriere/citire pentru semi-analfabeți.
4. Într-o discuție online, postacul plătit de GIO va avea mereu ca maxim argument: ”Duten morti matii” (sic!), ”Luavas morti in…(sic!)”, ”Cacamas in gura voastra de…”(sic!), ”Vas da numai pumni in gură” (sic!), ”Pisamas pe ne-amul vostru de …” (sic!) etc
Unde, evident, ”sic!” (ca să ”în-țe leagă” și ei), nu este o prescurtare de la turcescul SICtir, ci de la latinescul ”sic” – ”așa, întocmai”!
5. Bineînțeles, există și o categorie de postaci GIO ceva mai coerentă. Această categorie, deși face parte din clasa privilegiată a celor care știu să citească aproape fluent, depășind faza de buchisire și silabisire, nu se poate încadra în categoria analfabeților (principala masă de votanți a Ciumei Roșii – GIO). Dar este pe podiumul analfabeților din punct de vedere funcțional. Ei cunosc aproape la perfecție ALFABETUL, știu cam cum să formeze cuvinte din litere, aproape că știu și să alcătuiască propoziții, iar, dacă se screm mai mult, pot să scoată fraze întregi, ca pe ”cârnați”!
Cei mai deștepți dintre ei, atunci când mai sunt ajutați și de la Centru, nu numai că reușesc să depășească nivelul ”Motostivuitoarei Grațiela”, dar pot chiar să ajungă la nivelul ”premierei” Viorica Dăncilă. Ceea ce este mare lucru!
6. ”Doctori docenți”. Intrăm pe un tărâm extrem de periculos, în ceea ce privește una dintre cele mai importante categorii de postaci, transformați deja în ”promoteri” ai GIO. Aici, nu ne mai jucăm cu cuvintele. Deja avem jocuri de idei. Din păcate, este o singură idee: ”Am câștigat alegerile. Avem dreptul să facem ce legi vrem noi!”
Dacă unul dintre acești ”doctori docenți” în promovarea GIO este interpelat și supus unor întrebări de bun-simț, o să răspundă prompt și extrem de ”argumentat”: ”Am câștigat alegerile. Avem dreptul să facem ce legi vrem noi!”
Păi, și dacă Puterea actuală decide că România trebuie să dispară ca stat?
Răspuns de postac GIO: ”Am câștigat alegerile. Avem dreptul să facem ce legi vrem noi!. După ce câștigați și voi alegerile, faceți ce vreți!”
7. Această categorie se află deja la butoane, în Palatul Parlamentului și în Palatul Victoria. Nu vorbim despre ei că nu mai are rost. Ei înjură pe paginile personale de Facebook, iar dacă se prinde lumea, dau vina pe alții. La urma urmei, ei nu au timp de Facebook.
8. Ăștia decid… Ei chiar nu stau pe Facebook. Este sub ”demnitatea” lor. Dar se laudă cu susținerea de pe Facebook. Mai zic/scriu și ei, din când în când… prin intermediul punctelor 1, 2, 3, 4, 5. 6 și 7.

Marius Alin BÂTCĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *