Dodon se luptă cu guvernul de la Chișinău în apărarea intereselor rusești

,
 

Președintele prorus al R. Moldova, Igor Dodon (foto), a precizat că nu va semna nicio lege cu caracter antirusesc, chiar dacă acest lucru va duce la suspendarea sa din funcție pentru încălcarea Constituției. „Sunt gata să merg la aceasta (la referendum). Sunt încrezător că oamenii vor fi de partea mea”, a spus Dodon, într-un interviu pentru RIA Novosti. El nu a exclus ca, în caz de nevoie, să blocheze toate legile votate de parlament, adăugând totuși că aceasta ar fi „varianta extremă”.

Întrebat ce va face dacă majoritatea parlamentară va declanșa procedura de destituire, Dodon a răspuns: „Vom merge la popor și vom vedea pe cine susțin oamenii”. „Orice pas în această direcție va duce la creșterea popularității președintelui. Și ei (deputații majorității parlamentare) înțeleg aceasta. Cu un asemenea grad de încredere față de președinte, ei nu vor merge la impeachment (suspendare – n.r.)”, a mai spus Dodon.

El a mai spus că nu va trece din legea privind declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei și nu a Victoriei, așa cum se sărbătorește în Rusia și în doar câteva țări din spațiul ex-sovietic. Igor Dodon a mai spus că are de gând să respingă și legea privind așa-numita „propagandă rusă”.

„Chiar dacă parlamentul o va aproba pentru a doua sau a treia oară, eu tot o voi respinge și ea nu va intra în vigoare”, a mai spus el.

Dodon și guvernarea proeuropeană se află tot mai des în mijlocul unor dispute pe diverse teme, deși există deja multe voci la Chișinău care vorbesc despre o înțelegere între cele două tabere în ajunul alegerilor parlamentare de anul viitor, pentru a acapara atenția publică și de a se erija în principalele forțe politice de la Chișinău.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.