Chisinau: Nicolae Timofti, intalnire cu Daniel Russell, de la Departamentului de Stat al SUA

, , ,
 

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, s-a întâlnit marţi cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Daniel Russell.
Intensificarea relaţiilor între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii a fost principala temă a discuţiilor dintre cei doi. Preşedintele Nicolae Timofti a mulţumit oficialului american pentru suportul acordat de SUA, în special pe direcţia dezvoltării sociale şi economice. “M-am convins în repetate rânduri că SUA este un susţinător sincer şi multilateral al Republicii Moldova”, a menţionat preşedintele Republicii Moldova.
Şeful statului a accentuat că un suport esenţial pe care îl oferă SUA este efortul depus în cadrul negocierilor în formatul 5+2, pentru soluţionarea diferendului transnistrean.
Asistentul adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Europa şi Eurasia, Daniel Russell, a menţionat în cadrul întrevederii că “suportul politic şi asistenţa oferită demonstrează interesul nostru pentru dezvoltarea Republicii Moldova pe termen lung”. Oficialul american a reconfirmat că SUA va continua să ofere suport multilateral pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *