Chisinau. 120 de militari pleaca in Germania

, ,
 

militari R MoldovaPreşedintele interimar al R. Moldova a trecut în revistă contingentul militar ce urmează să plece în Germania şi le-a urat succes la exerciţiu.
La eveniment au fost prezenţi ministrul Apărării Vitalie Marinuţa şi ambasadorul SUA în R. Moldova, William H. Moser. Arta militară nu se învaţă în cazarmă, dar în poligoanele de instruire, a firmat Marian Lupu.
În dimineaţa zilei de marţi, 31 ianuarie, Armata Naţională a Republicii Moldova va detaşa la exerciţiul desfăşurat la baza militară din Hohenfels, Germania, 120 de militari profesionişti. Militarii moldoveni vor desfăşura în comun cu subunităţile naţiunilor partenere  operaţiuni de patrulare, escortare, deplasare, transportare şi sprijin. Scopul exerciţiului este evaluarea nivelului de pregătire al subunităţilor pentru rotaţia trupelor în cadrul misiunilor internaţionale.
Exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise” este organizat de Comandamentul European al Corpului de Infanterie Marină al SUA. Cheltuielile asociate cu participarea contingentului Armatei Naţionale în exerciţiul din Germania, precum transportarea, cazarea şi diurna militarilor, vor fi suportate de Comandamentul SUA în Europa.
„Acest exerciţiu va Moldova să-şi întărească capabilităţile existente şi să-şi dezvolte deprinderi noi pentru participarea în operaţiuni internaţionale”, a opinat ambasadorul SUA în R. Moldova, William H. Moser, care consideră că pentru militarii Armatei Naţionale exerciţiul respectiv este o experienţă unică.
La rândul său, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a specificat că pregătirea trupelor de menţinere a păcii este o prioritate în Armata Naţională, iar militarii vor reprezenta cu cinste R. Moldova.
„În conformitate cu planurile de dezvoltare ale Armatei Naţionale, subunităţile de menţinere a păcii urmează să fie certificate în acest an pentru îndeplinirea operaţiunilor la nivel internaţional. Din acest considerent, sunt convins că acest exerciţiu va spori pregătirea efectivului nostru pentru atingerea acestui deziderat”, a declarat cu referire la detaşarea contingentului militar în Germania, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *