Centrul de apel de informare a alegătorilor a înregistrat 300 de apeluri în ziua turului doi al alegerilor locale generale

de | nov. 21, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

În ziua turului doi al alegerilor locale generale și a alegerilor repetate, 19 noiembrie 2023, Centrul de apel pentru informarea alegărilor, a înregistrat circa 300 de apeluri, dintre care 122 apeluri de intrare și 176 apeluri de ieșire. La linia telefonică au activat 25 de operatori cu un program extins de muncă de până la 24 de […]
Foto: Facebook

În ziua turului doi al alegerilor locale generale și a alegerilor repetate, 19 noiembrie 2023, Centrul de apel pentru informarea alegărilor, a înregistrat circa 300 de apeluri, dintre care 122 apeluri de intrare și 176 apeluri de ieșire.

La linia telefonică au activat 25 de operatori cu un program extins de muncă de până la 24 de ore.

Comparativ cu primul tur de scrutin, atunci când  au fost efectuate peste 1 600 de apeluri, acum numărul acestora a scăzut.

Cele mai frecvente întrebări la care au răspuns operatorii au ținut de funcționalitatea SIAS „Alegeri”, procedura de vot, acțiuni de încălcare a legislației electorale, activitatea membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Cele mai multe apeluri au parvenit din partea cetățenilor și a operatorilor birourilor electorale. Conform criteriului de gen, mai multe femei decât bărbați au apelat la numărul de telefon indicat.

Amintim că linia telefonică de informare a alegătorilor a funcționat din data de 19 noiembrie 2023 până astăzi, 21 noiembrie 2023. În această perioadă au fost implicate în proces circa 30 de persoane.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *