Candidații Partidului „Șansă”, excluși de la alegerile locale

de | nov. 3, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Candidații Partidului „Șansă”, în spatele cărora se află Federația Rusă care ar acționa prin intermediul grupării criminale conduse de fugarul Ilan Șor, au fost excluși de la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, relatează mass-media de la Chișinău. Decizia a fost luată de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), a anunțat premierul Dorin […]

Candidații Partidului „Șansă”, în spatele cărora se află Federația Rusă care ar acționa prin intermediul grupării criminale conduse de fugarul Ilan Șor, au fost excluși de la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, relatează mass-media de la Chișinău. Decizia a fost luată de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), a anunțat premierul Dorin Recean într-o conferință de presă.
Potrivit lui Dorin Recean, autoritățile statului au acționat în acest fel din considerente de securitate națională, pentru că „alegerile au început să fie cumpărate la propriu”.

„Planul Federației Ruse este să subordoneze R. Moldova intereselor sale printr-un atac constant asupra instituțiilor de stat și asupra securității naționale. Ei vor să ne rupă statul, să-l divizeze, să alimenteze separatismul și să arunce societatea noastră în haos și violență. (…) Federația Rusă nu poate intra astăzi cu tancurile în R. Moldova așa cum a intrat în Ucraina. În schimb, intră cu crimă organizată, finanțată din plin, cu zeci de milioane de euro, bani murdari care să corupă justiția, funcționari publici, să finanțeze atacuri cibernetice, să submineze instituțiile statului, să corupă politicul, să distrugă sistemul electoral, să dezinformeze și să facă aici un război informațional”, a spus premierul.

Astfel, în dreptul candidaților Partidului „Șansă” din buletinele de vot va fi aplicată ștampila „Retras”, iar autoritățile electorale sunt obligate să îndeplinească această misiune până în seara zilei de 4 noiembrie.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *