Armata siriana continua razboiul total impotriva opozantilor lui Assad

, ,
 

Sirienii continua protestele impotriva regimului Assad

Sirienii continua protestele impotriva regimului Assad

Nouazeci si cinci de civili au fost ucisi azi in atacul armatei siriene asupra orasului sirian Ham, sitaut la 210 km nord de Damasc, potrivit unui nou bilant anuntat de Ammar Qourabi, presedinte al Organizatiei nationale pentru drepturile omului, citat de mass-media internationala. Un bilant anterior indica 45 de morti. Potrivit militantului, atacurile armatei din mai multe orase din Siria au facut duminica 121 de morti si zeci de raniti, multi dintre acestia aflandu-se in stare grava.  ‘Armata si fortele de securitate au lansat un atac la Hama si au deschis focul asupra civililor, facand 95 de morti’, a declarat Ammar Qourabi, adaugand ca dispune deja de o lista cu 62 de morti. El a mai indicat ca ’19 persoane au fost ucise la Deir Ezzor (est), sase la Harak (sud) si una la Bukmal (est)’.
Reamintim ca puterea de la Damasc incearca de mai multe saptamani sa preia controlul la Hama, oras rebel care a cunoscut mai multe manifestatii de amploare impotriva regimului reunind peste 500.000 de persoane, potrivit militantilor.  Hama este un simbol al luptei impotriva regimului de la represiunea din 1982 a unei revolte a miscarii interzise Fratii Musulmani impotriva presedintelui Hafez al-Assad, tatal actualul sef de stat Bashar al-Assad, care a facut 20.000 de morti.
De la debutul miscarii de contestare, la 15 martie, represaliile declansate de regimul presedintelui Bashar al-Assad s-au soldat pana in prezent cu peste 2.000 de morti, intre care peste 1.600 civili, conform unui bilant al Observatorului pentru drepturile omului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *