Alegeri in Transnistria. Kaminski a vorbit in romana dupa ce a votat

, , ,
 

alegeri in trsnsnistriaScrutinul prezidential din regiunea separatista transnistreana s-a desfasurat fara incidente. Un eveniment notabil este insa faptul ca Anatalo Kaminski, candidatul agreat de Kremlin a lansat, dupa vot, si mesaje in limba romana.
Pana la ora 15.00, prezenta la vot este de 44,53% din numarul total de alegatori, scrie prea de la Chisinau. in regiunea transnistreana, la alegerile prezidentiale de astazi sunt asteptati circa 401 mii de persoane cu drept de vot, desi unii experti sustin ca acest numar este departe de realitate, pentru ca populatia Transnistriei este in permanenta scadere. De dimineata, de la ora 7:00 si au inceput activitatea 259 de sectii de votare care vor fi dechise pana la ora 20:00.
Igor Smirnov, actualul lider de la Tiraspol, si-a exprimat optiunea de vot la Palatul Republicii din Tiraspol si a fost intampinat cu orchestra. Igor Smirnov este sigur ca va obtine al cincilea mandat de presedinte al regiunii separatiste si s-a aratat deranjat de campania electorala care i-ar fi prejudiciat imaginea. “Minciuna nu se comenteaza, dar se actioneaza conform legii. Deja am dat in judecata. Astfel de campanie negativa nu a avut loc niciodata in campania electorala”, a spus Smirnov.
Favoritul Moscovei, Anatoli Kaminski. a votat tot la ora 10, la Palatul Culturii Atat actualul lider de la Tiraspol cat si contracandidatul sau nu vad viitorul regiunii in componenta Republicii Moldova. “As vrea sa spun vreo doua vorbe si in moldoveneste. Asa dori ca noi toti sa fim impreuna sa fim noi toti sanatosi si zdraveni (…) Cu Moldova trebuie sa fim buni vecini, asa este hotararea poporului nostru care traieste aici”, a declarat Anatol Kaminski, candidatul preferat al Kremlinului.
Rusia il sustine in mod deschis pe liderul Legislativului de la Tiraspol, Anatoli Kaminski, in incercarea de a-l inlocui pe Smirnov, dupa ce Kremlinul a recunoscut ca l-a scapat de sub control pe actualul lider, transmite Mediafax. Totodata, un post rus de televiziune care emite si in zona transnistreana a difuzat un documentar in care Igor Smirnov este acuzat de incurajarea unor crime si delapidarea unor sume de bani. Documentarul se bazeaza pe informatii despre originea veniturilor familiei Smirnov. Acesta prezinta imagini cu locuinta familiei Smirnov de la periferia capitalei ruse, a carei valoare este estimata la zece milioane de dolari.
Potrivit documentarului, in timpul campaniei electorale din 2006, in Transnistria au avut loc asasinate la comanda, mod in care Smirnov si-ar fi eliminat rivalii. “Smirnov nu poate renunta la putere, deoarece intreaga sa familie ar ajunge dupa gratii”, a declarat Mihail Bergman, un fost comandant militar, citat in documentar.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […]          https://karadeniz-press.ro/alegeri-in-transnistria-kaminski-a-vorbit-in-romana-dupa-ce-a-votat/ Share this:TwitterFacebookMai multLike this:LikeBe the first to like this […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *