Al-Qaida cheama la Jihad impotriva SUA

, ,
 

alqaidaOrganizatia terorista Al-Qaida din Peninsula Araba (Aqpa) a facut luni apel la toti sustinatorii sai sa distruga “interesele americane si cruciate pretutindeni” in lume, potrivit unui mesaj audio inregistrat si transmis de catre numarul doi al organizatiei, Said al-Shehr, informeaza postul de televiziune Al-Jazeera. “Proclamati Jihad. Interesele americane si cruciate sunt pretutindeni iar agentii lor se deplaseaza peste tot. Atacati si eliminati cat mai multi inamici”, indeamna in mesajul sau sustinatorilor Al-Qaida, Said al-Shehr. Aqpa a mai anuntat ca doreste sa obtina controlul asupra stramtorii strategice Bab el-Mandeb. Situata intre Yemen, pe de o parte, Djibouti si Eritreea, de partea cealalta, stramtoarea face legatura intre Marea Rosie si Golful Aden si reprezinta o legatura strategica intre Oceanul Indian si Mediterana, in special pentru tancurile petroliere.
“Va fi o victorie rasunatoare, daca vom reusi sa preluam controlul asupra Bab el-Mandeb si sa o aducem aproape de Islam”, mentioneaza documentul. “In acel moment, stramtoarea va fi inchisa, strangand latul in jurul evreilor, deoarece prin (Bab el-Mandeb) trece ajutorul pe care li-l trimite America”, conform aceleiasi surse. Adresandu-se “fratilor sai” shebab, islamisti somalezi radicali, Said al-Shehr le multumeste pentru propunerea facuta la 1 ianuarie de a trimite trupe in Yemen si le cere sa se alature Aqpa in “batalia impotriva Americii”.

Temeri la Washington

Cel mai nou mesaj Al-Qaida ar putea fi un raspuns la declaratiile facute ieri de secretarul de stat american Hilary Clinton, care a spus ca Amenintarea pe care o reprezinta Iranul este “reala”, insa Al-Qaida constituie un pericol mai mare, citata de CNN. “Faptul ca o tara precum Coreea de Nord sau Iranul obtine arma nucleara induce o amenintare in acelasi timp potentiala si reala”, a precizat Clinton duminica dimineata intr-un interviu la CNN.
“Majoritatea cred ca amenintarea principala vine de la retele transnationale si non-etatiste”, a subliniat dna Clinton, facand referire la Al Qaida si la diferitele sale ramuri din Afganistan, Africa de Nord, Pakistan, Arabia Saudita si Yemen. Oficialul american s-a declarat totodata ingrijorata de nivelul de “conectivitate” al Al-Qaida, precizand ca cel mai groaznic cosmar ar fi ca una din organizatiile teroriste sa puna mana pe o arma de distrugere in masa.

Atac la familia regala

Numarul doi al organizatiei teroriste a atacat si familia regala a Arabiei Saudite pentru participarea ei in lupta impotriva al-Qaida.”Acesti criminali, clanul Al-Saud, sunt cei care duc razboiul impotriva musulmanilor, in locul sionistilor si cruciatilor”, a spus responsabilul terorist. “Repet ceea ce a spus seicul Osama ben Laden: nu puteti visa la securitate, atat timp cat ea nu este o realitate in Palestina”, a subliniat el, adresandu-se SUA. “Statele Unite nu pot aspira la securitate inaintea ca ea sa devina o realitate in Palestina. Este nedrept sa aveti o viata linistita, atat timp cat fratii nostri din Gaza traiesc in cele mai grele conditii”, a spus si ben Laden la 24 ianuarie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *