Vino, Maică, să mă vezi, în offshor-ul plin cu „verzi”!

, ,
 

captureÎn urmă cu ceva timp, circula o poveste interesantă în rândul breslei jurnalistice de la București. Cum că un tânăr jurnalist de la Evenimentul Zilei vine într-o zi să-și prezinte demisia. Șeful său, Ion Cristoiu, îl vede și-l întreabă ușor descumpănit și încurcat: dar de ce vrei să pleci? Tânărul jurnalist, de altfel unul foarte talentat, îi răspunde umil și cinstit: pentru că nu mai are mama bani să mă țină la ziar! Ulterior, după un pic de „investigație internă”, Cristoiu avea să afle ce salariu avea tânărul și să repare de câteva ori bune această „greșeală contalibicească” pentru a păstra în redacție un condei bun.

Dacă prima poveste poate stârni admirație și surâsuri, ca un deja-vu, în rândul colegilor de presă, povestea liderului socialist în privința „banilor mamei” este de un penibil teribil. Chiar și pentru inteligența votanților săi. „Acum trăim din banii soţiei, ai mei, avem şi părinţi care ne ajută”, spunea în urmă cu săptămână „socialistul de caviar”. Fix în prime-time la o televiziune bine cotată. Am trăit să o aud și pe asta, unul dintre liderii celor mai bogate partide din R. Moldova trăiește pe banii părinților. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Asta ținând cont că marea majoritate a tinerilor din R. Moldova își întrețin ei deja părinți, a căror pensie nu le ajunge nici pentru plățile la utilități în timp de iarnă. Și culmea, nu pozează nici în fii risipitori.

Numai că pentru săracul întreținut de părinți, Igari, bomba a fost detonată din Bahamas. Jurnaliștii de la RISE au scormonit printre documentele Bahamas Leaks și au denotat dovada supremă despre cum Rusia îl finanțează pe „marele patriot”. Cel puțin una dintre ele. Adică printr-un offshore, o televiziune cu un patron – NTV și o „pomană” cu ruble convertite în „verzișori” către socialiștii patrioți ai Moldovei. Totul frățește, în cuantum de câte o jumătate de milion. Săracii, socialiști bogați! Așadar, Moldova are viitor pe banii rusești din offshor-uri și goarne propagandistice ale Kremlinului. Maladeț, Igari!

Totuși, săracul Igor Dodon poate fi suspectat și de faptul că, atunci când a adus în discuție stipendiile parentale, s-ar fi referit de fapt la Maica Rusia. Ar fi vorbit la figurat, dar nu ne-am prins noi. Aceea „mamă” pe care o proslăvește de dimineață până seara. Căminul unde Dodon își face temenelele și pupa poala patriarhală a lui Kiril. În atari condiții, mama sa, de altfel o profesoară de limbă română, trebuie scoasă din această sintagmă pământească și înlocuită cu mama sa ideologico-adoptivă, Rusia.

Finalul pe EvZ Moldova

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *