Vaticanul lanseaza cruciada blogurilor

, ,
 

Papa Benedict al XVI-lea introduce inchizatia virtuala

Papa Benedict al XVI-lea introduce inchizitia virtuala

Papa Benedict al XVI-lea, liderul Bisericii Romano-Catolice, recomanda preotilor sa utilizeze intens mijloacele de comunicare moderne si sa interactioneze online cu credinciosii, relateaza mass-media internationala, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Intr-un recent mesaj transmis de la Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca, pentru misiunea preotilor, e-mail-ul si simpla prezenta pe internet nu sunt suficiente, iar preotii ar trebui sa utilizeze toate instrumentele de comunicare multimedia pe care le au la dispozitie, mentionandu-se, ca exemple, imagini, videoclipuri, secvente animate, bloguri. Totodata, Suveranul Pontif, a subliniat ca si preotii tineri ar trebui sa se familiarizeze cu folosirea acestor mijloace inca din seminar. Desi a deplans, in mai multe randuri, promovarea vulgaritatii si a violentei de catre mass media de divertisment si faptul ca supraabundenta de stiri de senzatie ii face pe oameni insensibili la adevaratele tragedii, Benedict al XVI-lea a apreciat, totodata, noile mijloace de comunicare in masa drept “un dar facut omenirii” atunci cand sunt utilizate pentru a indemna la prietenie si buna intelegere.

Papa TV

Reamintim ca Vaticanul se straduieste sa tina pasul cu rapida dezvoltare a tehnologiilor comunicarii, anul trecut, fiind lansat un canal YouTube si un portal dedicat papalitatii, Pope2You, care ofera informatii despre calatoriile si discursuruile pontifului, precum si o aplicatie pe Facebook prin care cei interesati pot trimite prietenilor carti postale electronice cu fotografii ale lui Benedict al XVI-lea si fragmente din mesajele sale. Astfel, inregistrari video si audio ale slujbelor liderului Bisericii Romano-Catolice, precum si cuvantari despre Viziunea Sfanta, vor fi expuse direct pe YouTube. Vaticanul a decis sa adopte tehnologia moderna, deoarece o priveste ca pe o modalitate eficienta de a-si comunica mesajul intregii lumi. Pagina sa de internet a fost lansata in anul 1995 si a ajuns unul dintre cele mai populare si traficate site-uri din lume. Recent, in curtea vaticanului s-au introdus camere web, indreptate atat spre Piata Sfantului Petru, cat si spre mormantul Papei Ioan Paul al II-lea, aflat in cripta de sub piata. Parteneriatul dintre Vatican si YouTube a fost anuntat recent de catre arhiepiscopul Claudio Maria Celli si monsegniorul Paul Tighe, presedinte si secretar al Consiliului Pontifical pentru Comunicatii Sociale. O sursa de la Vatican a anuntat ca noul canal va oferi oamenilor o idee despre ceea ce se petrece intr-un loc pana acum controversat si putin accesibil si va fi ceva de interes pentru toata lumea, nu doar pentru catolici. Sursa a adaugat: “Legatura cu YouTube este cel mai important liant al Vaticanului cu media noua. Cuvintele Vatican si Papa sunt printre cele mai cautate de pe internet.”

Rasism tehnologic

Reamintim ca mai multi cardinali romano-catolici au avertizat ca tehnologia moderna care permite parintilor sa aleaga caracteristicile genetice ale copiilor lor poate da nastere unei noi forme de rasism. Papalitatea este alarmata si de incercarile inca latente de eugenie care pot fi incurajate de catre tehnicile procrearii artificiale. “Posibilitatea de a alege culoarea ochilor sau alte trasaturi fizice ale copilului ar putea duce la crearea unei subcategorii umane sau chiar eliminarea oamenilor care nu se potrivesc caracteristicilor unei societati predeterminate”, declara arhiepiscopul Silvano Tomasi. Acesta nu a uitat sa aminteasca importanta religiei in astfel de cazuri. “In lupta impotriva rasismului, comunitatile religioase joaca un rol major”. Arhiepiscopul a criticat fragmentarea crescuta a relatiilor sociale in interiorul societatilor multiculturale, adaugand ca si criza economica mondiala contribuie constant la denaturarea acestor relatii.

Inchizitia pe net

Surse din cadrul Vaticanului au declarat ca Biserica Romano-Catolica ia in considerare intensificarea activitatii pe internet a Congregatio pro Doctrina Fidei, numele actual al organizatiei cunoscute in sitorie sub numele de Suprema Congregatie a Inchizitiei Universale. Controversata decizie a Vaticanului vine ca urmare a numarului tot mai mare de „miracole” care sunt semnalate pe internet, „miracole” a caror verificare va avea nevoie, in opinia clericilor catolici, de o autoritate suprema. Astfel, cei care pretind ca au viziuni, care prezinta stigmate sau care sustin ca pot infaptui sau au asistat la miracole divine vor trebui sa treaca prin veritabile „furci caudine” inainte de a primi o confirmare oficiala. O intreaga armata de psihologi, teologi si chiar oameni de stiinta atei vor incerca sa dovedeasca falsele miracole, inainte ca ele sa fie recunoscute de Biserica, au declarat sursele citate. Testul final va consta intr-o serie de sedinte cu mai multi exorcisti ai Vaticanului care se vor asigura ca, intr-adevar, miracolele sunt conforme cu doctrinele bisericesti, si nicidecum o lucrare a diavolului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *