Moscova și-a aruncat toate gurile de foc contra Maiei Sandu

de | nov. 12, 2016 | Federatia Rusa, R. Moldova, UE, Uncategorized @ro | 1 comentariu

La Chișinău s-a intrat pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Miza este una uriașă privind viitorul R. Moldova. Intrat pe turnantă finală, maratonistul politic al Moscovei face orice numai să câștige. Dă din coate, pune piedică, mituiește arbitrii și își lovește suburban contracandidatul. Ultimele atacuri asupra Maiei Sandu din partea lui Igor Dodon […]

captureLa Chișinău s-a intrat pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Miza este una uriașă privind viitorul R. Moldova. Intrat pe turnantă finală, maratonistul politic al Moscovei face orice numai să câștige. Dă din coate, pune piedică, mituiește arbitrii și își lovește suburban contracandidatul. Ultimele atacuri asupra Maiei Sandu din partea lui Igor Dodon vin pe partea de „black PR”, deoarece socialistul nu are nimic viabil sau constructiv de oferit în tot programul său electoral, așa că se concentrează numai pe scandal. Bagajul de compromitere a Maiei Sandu este unul inexistent, astfel că Dodon trebuie să scoată la înaintare arsenalul cel mai mizer din dotare. Asta nu poate să denote decât disperare și frica Moscovei de a pierde controlul asupra Moldovei.

Socialistul pro-rus a ales biserica ca vector de propagandă și cartea câștigătoare, crede el, pentru „ultima lovitură”. Dar acest lucru i-ar putea fi fatal, chiar dacă nu-și dă încă seama de acest lucru. Electoratul său tradițional, în special cel din mediul rural și cu un bagaj educațional mai scăzut, nu mai trebuie convins să voteze pentru „familistul” și „creștinul” Dodon. Ei deja au făcut această alegere. În schimb, această lovitură sub centură prin angajarea episcopului Marchel, un binecunoscut slujbaș al Moscovei, i-ar putea pocni în față lui Dodon. De ce? Odată cu angrenarea acestui personaj sinistru, o bună parte din electoratul feminin și-ar putea schimba opinia și ar putea vota cu Maia Sandu în detrimentul lui Dodon. După cu s-a putut observa, acestea sunt mult mai responsabile, iar prezența lor la vot este cu circa 6% mai mare decât cea a bărbaților. Solidaritatea feminină în fața atacurilor primitive de acest gen nu trebuie subestimată.

Jignirea in corpore a femeilor cu astfel de mizerii suburbane nu îi va aduce lui Dodon nicio brumă de voturi în plus. Mai mult, acest lucru ar putea fi detonatorul perfect pentru mobilizarea indecișilor, mai ales a femeilor cu bun simț din R. Moldova, neimplicate de obicei în viața politică a cetății, dar suficient de montate după astfel de atacuri pentru a veni și a da o palmă peste obrazul gros de misogin al lui Dodon. Cu tot cu popii săi mincinoși, degradanți, propagandiști și machiavelici. Este jenant cum personaje ca Marchel și Vladimir, capi ai bisericii, vin să manipuleze opinia publică, chiar dacă asta au făcut dintotdeauna. În ultimii ani, presa de investigație i-a prezentat pe aceștia exact așa cum sunt: niște bogătani cu o viața activă și plină abuzuri de mireni. Cu case mari, cu viață luxoase, mașini și iahturi, cu femei și băutură. Astfel de personaje sinistre ar trebui, chipurile, să dea societății lecții de moralitate și de viață creștină pioasă.

Ba mai mult, Marchel a și fost prins de organele legii, atunci când plănuia, în vara lui 2014, o lovitură de stat prin ațâțarea spiritelor de pe teritoriul R. Moldova în vederea pregătirii unei revolte a minorităţilor etnice la Comrat şi Bălţi împotriva autorităţilor legitime ale statului. Episcopul Marchel și confrații săi de puci pregăteau atunci recrutarea unor detaşamente populare, ce urmau să fie „antrenate la escaladarea unor conflicte interne și declanşarea unui război informaţional contra autorităţilor Republicii Moldova”. Dacă nu s-a întâmplat atunci din vigilența oamenilor legii, Marchel își reia activitățile de propagandist în interesul Moscovei fără nicio sfială, intervenind brutal în toată această poveste a turul II pentru prezidențialele din R. Moldova.

Dar această carte disperată pe care o joacă Dodon, poate fi chiar cea care îl va înmormânta politic. Cu tot cu soborul său de preoți metamorfozați în guri de tun ale Moscovei la Chișinău. Semnalul normalității că mizeriile nu pot face întotdeauna diferența ar putea fi dat chiar acum la Chișinău din partea oamenilor care vor să trăiască într-un viitor mai bun și nu să rămână ancorați în sărăcia, frica și manipularea la care sunt supuși de zeci de ani în spirit sovietic. Tocmai aceasta este un moment de răscruce în care cei care promovează astfel de mesaje să fi taxați de oamenii simpli, dar cu bun simț. Aceia care nu mai vor să fie manipulați de concubinajul binomului stat-biserică în campaniile electorale, a celor care vin să clădească ceva, nu doar să semene ura și învrăjbirea. Premizele pentru o astfel de schimbare există, iar Moldova mai are într-adevăr o șansă!

1 Comentariu

  1. Moldova

    asa ca si Romania,numai ca Romania nu numai gurile de foc dar si injurarile

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *